REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jeśli masz sprężarkę bezsprzęgłową to nie znaczy że tutaj żarówka przy kontroli będzie stale świecić pełnym światłem . Zawór ma za zadanie włączyć sprężarkę jak i również regulować jej wydajność.Ulas75 napisał(a):żarówka sekundę zaświeci A później jarzy
Masz Climatic ? jeśli tak mając program do grupy VAG możesz w blokach pomiarowych sprawdzić to i owo.Ulas75 napisał(a): nie mam klimatronika tylko zwykły manual. Przycisk a/C i pokrętło do zmiany temperatury
U Ciebie występują dwie wersje klimatyzacji - Climatronic i Climatic .. Climatic to uproszczona wersja z pokrętłami i przyciskiem . Na pokrętle regulacji są cyferki z temperaturą . Z tymi układami możesz połączyć się komputerem , odczytać błędy , sprawdzić parametry bieżące i wykonać testy urządzeń wykonawczych . Jest jeszcze zwykła klima - Climat . Na pokrętle temperatury nie ma cyferek , są tylko paski niebieski i czerwony W tym układzie nie połączysz się komputerem nie odczytasz błędów . Więc co tam masz i gdzie odczytałeś błąd , w którym sterowniku .Ulas75 napisał(a):Nie mam climatronika, zwykły manual pokrętło i przycisk A/C