Błagam pomóżcie!

08 Wrz 2010, 14:31

Planuje zakup samochodu.
Cena maksymalna to byłaby w granicach 15tys zł.
Auto miałoby mi służyć do dojazdu do szkoły a następnie do wyjazdu za granice konkretnie do Holandii. pojemność mogłaby być do 2.0. może być diesel lub lpg. najlepiej w sedanie. Myślałem na passat b5, audi a6. proszę o podanie Waszych propozycji na samochód który nie byłby drogi w utrzymaniu i eksploatacji.
lonski2
Nowicjusz

Miejscowość: Leśno

08 Wrz 2010, 14:33

Skoda Octavia 1.9TDi
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

08 Wrz 2010, 17:01

Octavia? A ma pan 50+ i berecik do kompletu? :roll:
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

08 Wrz 2010, 18:01

Mam 19lat. będzie to mój pierwszy samochód. wiec jaki mógłbym kupić żebym nie załował?
lonski2
Nowicjusz

08 Wrz 2010, 19:09

Chciał dobry samochód i tani w eksploatacji więc octavia taka właśnie jest .
Kris
kris11kris12
Początkujący

08 Wrz 2010, 19:31

Golf IV, A3, Passek, Leon, Focus, Alfa 156, wszystko no ale nie Skoda, to auto dla emeryta.

Ja jestem poprostu Anty skoda, kia, Hyundai, Dacia i inne badziewia, nie neguje ze to są przyzwoite samochody dla przeciętnego kowalskiego na dojezdzanie do pracy no ale jak wyzej jestem anty bo tak !
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf R Cabriolet
    Volkswagen zaprezentował najszybszego kabrioleta w historii marki. Golf Cabriolet w wersji R posiada silnik 2.0 TSI o mocy 195 kW/ 265 KM i rozpędza się od 0 do 100 km/h w 6,4 s. Wszystkie modele produkowane z oznaczeniem ...
    Nie obsługuj nawigacji w czasie jazdy!
    Nawigacja satelitarna ułatwia życie rzeszy kierowców, pozwalając bez problemu poruszać się po nieznanych rejonach. Z drugiej strony korzystanie z takiego sprzętu w czasie jazdy może być przyczyną zagrożenia na drodze. ...

08 Wrz 2010, 20:38

Jesteś anty, bo jesteś tępy, nie masz sensownych argumentów. :)
Bo tak, to sobie można kichnąć.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1992

08 Wrz 2010, 21:02

Kia , Hyundai i Dacia zgodze sie że są to badziewia , ale co do Skody to sie grubo mylisz kolego . Jechałeś kiedyś jakąś skodą ?? Skoda to tańszy VW i najlepiej sprzedające sie samochody w polsce . Miałem kiedyś Octavie tour z 2008r 1.8T 150km , ze startu to beemki 3 litrowe objezdzałem . Wyglada jak wygląda ale jeździ sie naprawde bardzo przyjemnie .
Kris
kris11kris12
Początkujący

08 Wrz 2010, 21:18

Oj tak, czego to się nie objeżdżało :roll: Ja do Kii, Hyundaii i Skód nic nie mam. To dobre samochody dla mas i niczym nie odstające od Vw, Opli, Fordów itp... Dziwne tylko jest dla mnie to że niektórych nawet nie stać na w/w ale innym odradzają bo mówią że to badziewie...
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

08 Wrz 2010, 21:20

kris11kris12 napisał(a):Kia , Hyundai i Dacia zgodze sie że są to badziewia , ale co do Skody to sie grubo mylisz kolego . Jechałeś kiedyś jakąś skodą ?? Skoda to tańszy VW i najlepiej sprzedające sie samochody w polsce . Miałem kiedyś Octavie tour z 2008r 1.8T 150km , ze startu to beemki 3 litrowe objezdzałem . Wyglada jak wygląda ale jeździ sie naprawde bardzo przyjemnie .

No moja Mamuska ma Octavia II 1.9TDI, i jedyne co dobre w tym samochodzie to silnik. Taa przyjemnie się jezdzi, komfort psychiczny na najwyzszym poziomie, jak widzisz 3 takie same auta obok siebie i w kazdym jakis pan po 50 , skaczący z pasa na pas i gnający od swiateł do swiateł na złamanie karku. Po drugie ostatnio z Ojcem doszedłem do wniosku ze 90% posiadaczy Octavi II jezdzi w dzien na Halogenach, bez swiatel mijania ale na halogenkach. Wiem, ze Skoda to prawie Volkswagen ale jednak to nadal poczciwa Skoda, w polsce ludzie to kupują na potęge, jedz gdzies za granice tam takim samochodami jezdzą przedstawiciele handlowi, tylko i kilku nudziarzy, bo to idealna auto dla nudziarza:)
Niech sobie żaden uzytkownik Skody nie bierze moich słów do siebie:)

1.8T objezdzałes 3litrowe BMKi? Prosze Cie zachowaj troche powagi, 3 litrowe Bemki to minimum te 200koni pod maską, takim 1.8t mozesz się przystawiac do 140-150konnych bemek a nie 200konnych, pozatym objezdzanie to jedno a prowadzenie to drugie, fakt Octavia 2 prowadzi się dosc przywoicie jak na tę klase samochodu ale to jakos szczegolnie się nie wybija z tłumu, auto w sam raz dla osoby dla której głownym wyznacznikiem przy zakupie jesto wielkosc bagazniczka.

[ Dodano: 8 Wrzesień 2010, 22:22 ]
dervu napisał(a):Jesteś anty, bo jesteś tępy, nie masz sensownych argumentów. :)
Bo tak, to sobie można kichnąć.

Nigdzie nie powiedzialem, że te samochody są złe, ale to są marki bez renomy, dla taniosci i dla ludzi, którzy nie przywiązują wagi do tego czym jezdzą, juz nie mowie o jakiejs przyjemnosci z uzytkowania samochodu.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

08 Wrz 2010, 23:03

MajkPZM napisał(a):Nigdzie nie powiedzialem, że te samochody są złe, ale to są marki bez renomy, dla taniosci i dla ludzi, którzy nie przywiązują wagi do tego czym jezdzą, juz nie mowie o jakiejs przyjemnosci z uzytkowania samochodu.

Nie każdego stać na Imprezę STI, więc bądź tak miły i zachowaj tego typu komentarze dla siebie. Generalnie czytam Twoje wypowiedzi w tym temacie i nie bardzo konkretyzujesz argumenty przeciw Skodzie. Wychodzi, że auto nijakie, dla panów 50+, nie kupować, bo kierowcy jeżdżą na halogenach i Skoda to nie jest marka samochodu.

A ja zawsze będę popierał ludzi, którzy srają na takie stereotypy i kupują na przekór innym.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Wrz 2010, 19:27

A co myślicie o passacie b5 rocznik ok 98-99 w lpg lub audi a6 rocznik ok 97 w lpg?
lonski2
Nowicjusz

09 Wrz 2010, 20:18

Wbrew pozorom KIA i Hyunday robią calkiem przyzwoite samochody, Już nawet teraz stają się liczącym się konkurentem dla innych marek, a to dlatego że są trwałe i tanie.

Niektórzy wolą jeździć np. 2-3 letnim KIA niż 10-12 letnim AUDI czy VW
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

09 Wrz 2010, 21:42

andrewb25 napisał(a):Wbrew pozorom KIA i Hyunday robią calkiem przyzwoite samochody, Już nawet teraz stają się liczącym się konkurentem dla innych marek, a to dlatego że są trwałe i tanie.

Niektórzy wolą jeździć np. 2-3 letnim KIA niż 10-12 letnim AUDI czy VW

Mam golfa IV 9letniego, od początku jestem jego włascicielem i w porownaniu do Hyundaia I30,którego sobie wypozyczylem w tym roku podczas pobytu na Korsyce nic w aucie nie skrzypi nie puka, nie buja itp, pomimo przebiegu 180tyś, w I30 którym jezdzilem był przebieg 3tyś km czyli ledwo dotarty a juz plastiki skrzypiały, zawieszenie pukało, wiadomo ze jest to auto z wypozyczalni i ludzie roznie takie auta traktują ale po 3.000 km to troche przesada. Moim zdaniem jesli ma się mozliwosc kupienia PEWNEGO uzywanego samochodu to lepiej sobie kupic nawet 7 czy 8 letni samochodu wyzszej klasy niz nowego jakiegos pasciaka, niestety ale nowe samochody są coraz gorsze i coraz mniej trwałe.

Nie każdego stać na Imprezę STI, więc bądź tak miły i zachowaj tego typu komentarze dla siebie. Generalnie czytam Twoje wypowiedzi w tym temacie i nie bardzo konkretyzujesz argumenty przeciw Skodzie. Wychodzi, że auto nijakie, dla panów 50+, nie kupować, bo kierowcy jeżdżą na halogenach i Skoda to nie jest marka samochodu.

A ja zawsze będę popierał ludzi, którzy srają na takie stereotypy i kupują na przekór innym.

wiesz ze nie o to mi chodziło ! Poprostu uwazam, że w cenie nowej Octavi mozna kupic duzo lepszy równiez nowy samochod.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

09 Wrz 2010, 21:46

kris11kris12 napisał(a):Miałem kiedyś Octavie tour z 2008r 1.8T 150km , ze startu to beemki 3 litrowe objezdzałem

Beemkarz nie dotknął gazu.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW