Błędy P0192, P1351 - Citroen C3 1.4 HDi

01 Kwi 2023, 12:50

Witajcie, dzisiaj żonie zaświecił się komunikat o błędach „check” , po podpięcia OBDII wyskoczyły takie bledy:
P0192
P1351
Posprawdzalem w silniku czy coś się nie obluzowało, wtyczki, kabelki itd. Po ponownym uruchomieniu silnika błąd zniknął z deski rozdzielczej ale gdy kasuje błąd to on powraca, ale tylko w „pamięci”… czyli problem pozostał, czego szukać, czy mogę jakoś pod domem wykonać/sprawdzić co jest grane?
I najwazniejsze… czy będzie problem jak zona będzie jeździć autem przez kilka dni aż mechanik nie weźmie auta?
P.s auto pracuje i jeździ normalnie
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

02 Kwi 2023, 11:55

Który błąd powraca? Pierwszy związany jest z ciśnieniem paliwa, a drugi ze świecami żarowymi i tu masz opis błędu P1351 i ktoś napisał, że wymiana uszkodzonej świecy żarowej pomogła.

Na zimno silnik paki dobrze?
Pracuje równo?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Kwi 2023, 19:03

Bledy powracają oby dwa, na zimnym silniku (jak dla mnie) pracuje normalnie aczkowiek nie mam styczności z tym autem na codzień wiec ciężko powiedzieć, dzisiaj nim jechałem i wydawało się wszystko Ok
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...