Bliskie spotkanie z krawężnikiem.

22 Sie 2020, 19:57

Witam . Miałem bliskie spotkanie z krawężnikiem, nawet nie tyle co uderzenie ale przytarlem. Był on popękany i zerwał kawałek gumy. Było to parę dni temu , bąbla brak i trzyma powietrze. Można z tym jeździć czy kupić nową ? Przezucilem na tył , opony 3 miesiące mają. Mam przed sobą długą trasę z rodziną i wolałbym żeby nie było żadnych przygód .
Bociex11
Nowicjusz

22 Sie 2020, 22:33

Nic groźnego się nie wydarzyło. Możesz być spokojny
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Sie 2020, 07:18

Dzięki za odpowiedź. Byłem u dwóch wulkanizatorow i też tak stwierdzili, że nawet pierwsza warstwa nie zostala zdarta. Wolałem się jeszcze upewnić. :ok:
Bociex11
Nowicjusz

25 Sie 2020, 15:02

Dokładnie po tym zdjęciu widać że uszkodzenie nie ma wpływu na dalsze użytkowanie opony. Jednak warto na to uszkodzenie spojrzeć za jakiś czas i zobaczyć czy nic się nie zmieni.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Sie 2020, 14:42

Dzięki panowie za opinie , jednak dla własnego spokojnego sumienia kupiłem nową oponę. Byłem u 3 wulkanizatora na wymianę tej opony i przyznał mi rację że lepiej nie ryzykować dla 200 zł. Po zdjęciu tej opony, jak weźmie się palcem z tej wyszczypanej strony i od wewnętrznej to naprawdę tam zostało cienko już. ( Może na zdjęciu nie widać, że jest taki maly dolek w tym uszkodzoniu). Może i bym jeździł bez problemu ale wolę mieć głowę spokojną. :)
Bociex11
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...