Koło zapasowe

05 Wrz 2020, 20:21

Kupiłem ostatnio nowe auto i nie ma ono koła zapasowego. Włożyłem kompresor na zapalniczke do auta który mógłby mnie poratować gdybym miał Kapcia żeby dojechać do warsztatu lecz dziś zauważyłem że zapalniczka nie działa. I chciałbym się zapytać czy dopóki nie mam koła zapasowego ani naprawionej zapalniczki to mogę wozić że sobą jedną zimówkę r14 skoro na aucie są letnie koła 15 żeby w razie czego zmienić przebitą?
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Wrz 2020, 20:27

Jak pasuje do tego auta to nie powinno być problemu ale jak będzie inna średnica koła to prawdopodobnie posypią się błędy z ABS czy ESP.

Jakie masz opony na felgach 15" i jaką masz na tej 14"?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...