Blokada Dyfrencjału TOYOTA 4RUNNER

28 Mar 2010, 13:47

Pocieszny a czemu nie Patrol z blokadą? :roll: Ostatnio trochę jeździliśmy z kumplami, głownie wykrzyże, stare okopy itp. no i Patrol na blokadzie robił, ja z kumplem jakoś Samuraiami dawaliśmy radę tak jak on (oba Samuraie z blokadą) ale koledzy w Samuraiach, Pajacach i Viertarkach bez blokad już mieli problemy.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

28 Mar 2010, 16:10

nie potrzebuje blokady do parcha ;)
mam wyciągarke w razie W i jak na razie nie czuje się gorszy od patroli z blokadami, śmiem nawet twierdzić ze moj patrol bez blokady robi lepiej niż mitsu na 33` z blokadą :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

28 Mar 2010, 23:40

@pocieszny, pewnie za to co piszesz, nie jeden fan mitsu by cie skarcił, ale fakt faktem jest, że blokada to nie wszystko i czasem bez niej można sobie dać radę, a przykładem jest moje padło no i oczywiście doświadczenie, którego stopniowa nabywa:mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

29 Mar 2010, 09:33

Niejednego już specjalistę 4x4 wyprowadzono z błędu. To, że blokada działa przy podniesionych kołach, nie znaczy że działa w terenie przy obciążeniu osi momentem napędowym. W ogromnej większości przypadków właśnie nie działa. I stąd też biorą się mity, że "LSD hawno daje", co jest bzdurą, bo w pełni sprawne, na nowych okładzinach, daje bardzo dużo.

[ Dodano: Pon Mar 29, 2010 10:34 ]
Jogi4x4 napisał(a):koszt to nie 1200PLN tylko 12000PLN ponieważ tarczki występują tylko z końcówką wału :wink:

nieprawda
Draak
Nowicjusz

Miejscowość: inąd

30 Mar 2010, 18:33

Draak napisał(a):[ Dodano: Pon Mar 29, 2010 10:34 ]
Jogi4x4 napisał(a):koszt to nie 1200PLN tylko 12000PLN ponieważ tarczki występują tylko z końcówką wału :wink:

nieprawda

Nie mówie o Tojtoju :wink: tylko o koreańskim syfie :wink: a z resztą nie sprawdzałem tylko to była cena podana przez serwis który ma to wymienić bezpłatnie (w końcu z ich winy LSD umarło)
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...