Land Rover Discovery II

30 Mar 2010, 12:29

Witam posiadam Land Rovera Discovery II , mam włączoną kontrole trakcji tzw. ASR chciałbym ją wyłączyć ponieważ w terenie buksuje strasznie i cały czas się rozłącza silnik. Nie wiem jak to zrobić chyba, że możliwe jest to tylko przez serwis Land Rovera.

Druga sprawa to Tempomat, nie wiem jak uruchomić mam nadzieje, ze jakieś instrukcji udzielicie.
uszko18
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze

30 Mar 2010, 13:21

układ nazywa się TC, czyli Traction Control, a nie żadne ASR

poproś, żeby go rozłączyli (zrobi to nie tylko ASO, ale również warsztaty specjalizujące się w LR i posiadające kompa), a następnie podziel się z nami jak tam w terenie jeździ :grin:
Draak
Nowicjusz

Miejscowość: inąd

30 Mar 2010, 13:28

nie kumam, jak buksuje ? jak rozłącza się silnik ?
opisz dokładniej please
sbb
Początkujący

Miejscowość: posen

30 Mar 2010, 19:57

TC pomaga w terenie przyhamowując koła i zapobiegając w ten sposób buksowaniu więc twój problem chyba tkwi gdzie indziej.
Pozdrawiam
Dial
dial
Nowicjusz

Miejscowość: Malbork
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus HS 250h
    Samochodem, który trafił do regularnej sprzedaży, był natomiast Lexus HS. Auto sprzedawano w Japonii i Stanach Zjednoczonych, ale oficjalnie nigdy nie trafiło do Europy, dlatego w Polsce praktycznie go nie znamy. Model ...