Blokada kierownicy Volkswagen, Golf V 1.6 FSI

30 Gru 2010, 11:02

Witam
Volkswagen, Golf V 1.6 FSI, rocznik 2003

Mój problem dotyczył wspomagania kierownicy- elektryczne i padło. Takie błędy wyrzucił komputer:
0236 -> Sterownik wspomagania kierownicy, zacisk 30 -> usterka mechaniczna
0003 -> Sterownik -> zwarcie do masy

Poradzono mi żeby przeczyścić przewody od akumulatora, tak też zrobiłem i wynikł z tego kolejny problem :włączyła się blokada kierownicy. Auto mogę zapalić normalnie ale blokada dalej działa, nie działa też klakson.
Co może być przyczyną takiego stanu.

Jak wyłączyć tą blokadę kierownicy jakiś przewód jest od tego albo bezpiecznik, który mógłbym sprawdzić?

Bardzo proszę o pomoc bo autko już 3 dni stoi w garażu i nie mam nawet jak zajechać do jakiegoś mechanika.

Pozdrawiam
krzysiek1015
Nowicjusz

• 30 Gru 2010, 14:07

Proszę się zapoznać z tym
    Proszę również zapoznać się z tematyka działów na forum i pisać tematy we właściwych tematycznie działach.
    Przeniesiono.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Sty 2011, 16:33

Tutaj masz bardzo podobny watek na temat blokady kierownicy,warto poczytac https://www.forumsamochodowe.pl/blokada- ... htm#254799
    AutoMisala
    Początkujący

Miejscowość: RYBNIK
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Największy pakiet mocy: silnik - Audi RS 6 Avant
      Jednostka napędowa 4.0 TFSI montowana w nowym Audi RS 6 Avant rozwija 441 kW (600 KM) mocy oraz moment obrotowy 800 Nm dostępny w wysokim zakresie od 2100 do 4500 obr/min. Od 0 do 100 km/h to sportowe kombi rozpędza się w ...