Passat b5 115 km 2000r 1,9 tdi

10 Gru 2010, 16:17

Witam Wszystkich!!!
Zauważyłem ze u mnie w passacie po przejechaniu niewielkiego odcinka drogi ok 1 km po zatrzymaniu sie nie wyłączajac silnika ,srednie spalanie wzrasta tzn NIE chodzi mi o to spalanie co pokazuje w chwili obecne ile spala ale o to srednie spalanie co wylicza z przejechanej trasy itp oznaczenie jegopodobne do tego kółka jak to tylko ze pod skosem "Φ"nie umiem tego precyzyjnij okreslic ale Ci ktorzy sie znaja beda wiedzieli oco chodzi .
Pozdrawiam.
pawel060655
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
  • 01 Sty 2011, 19:18

pewnie chodzi o motogodziny.
    ryba1977
    ryba1977
    Aktywny

Miejscowość: poznań

03 Sty 2011, 17:46

proszę pana może ja jestem tęmpy ale nie wiem o co chodzi wogóle chodź pracuje jako mechanik przez 10 lat czy można jasniej o cho chodzi czy to chodzi o kontrolki na konsoli czy o zegar czy jeszcze coś jakie spalanie na 1 km ?i jeszcze jak zgasi nie czaje
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

04 Sty 2011, 18:38

ryba1977 napisał(a):pewnie chodzi o motogodziny.

Jakie motogodziny :shock:
    ochroniarz02 napisał(a):proszę pana może ja jestem tęmpy ale nie wiem o co chodzi wogóle chodź pracuje jako mechanik przez 10 lat

Chodzi o wyliczone spalanie przez komp. z trasy.
    pawel060655 napisał(a):Ci ktorzy sie znaja beda wiedzieli oco chodzi

No właśnie.
    Podepnij auto pod komp. i zrób logi dynamiczne.
    Możliwe ,że miałeś zimny silnik i przez to kopm. pokładowy tak to obliczył zrób taką samą trase na ciepłym silniku i dopiero porównaj wyniki.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

04 Sty 2011, 19:17

chodziło o doliczanie spalania gdy pojazd się nie porusza.nazwałem to motogodziny.np.6l\h.
    u mnie przynajmniej w średnie spalanie się wliczają.
    ryba1977
    ryba1977
    Aktywny

Miejscowość: poznań
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy papamobile Mercedes-Benz dla papieża Benedykta XVI
      Dostarczając papieżowi Benedyktowi XVI nowy papamobile, Mercedes-Benz kontynuuje tradycję, która liczy już ponad 80 lat. Dr Dieter Zetsche, prezes zarządu Daimler AG i szef Mercedes-Benz Cars, osobiście przekazał w ...