Każdy wie, że jadąc z pewną prędkością powiedzmy powyżej 10 km/h nie można wrzucić pierwszego biegu. Problem polega na tym, że skręcając naprzykład na skrzyżowaniu z małą prędkością chciałbym przyspieszać z pierwszego biegu a nie z drugiego od 1500 obr/min. Stąd moje pytanie:
Czy można jakoś zdjąć tą blokadę? I jak ona wygląda? Czy jest to jakiś mechanizm który można od tak sobie usunąć? Czy może jest to stały element konstrukcyjny skrzyni biegów i wymagałoby to zbudowania skrzyni od nowa?
a przy drógim biegu już tego nie masz? to spóbój wrzucić dwójke przy 180, chodzi tu o synchronizacje jak dodasz gazu na luzie to potem wrzucisz jedynke i przy powiedzmy 30-40km/h
Aha...to na tym polega ten mix. Rzeczywiście jak dodam więcej (dużo więcej) gazu to jedynka wskakuje...a ja myślałem, że to jest coś w formie blokady... Wielkie dzięki za oświecenie.
W dodatku na jedynce nie ma synchronizatora... Można zrobić tak jak się robiło w starych ciężarówkach - międzygaz. Wysprzęglić, zdjąć bieg, zalączyć sprzęgło, gaz, wysprzęglić i wrzucić jedynkę.
Hmm... W audi 80 B3 jak próbuję wrzucić jedynkę przy wolnym staczaniu to 'czuć' tryby więc wydawało mi się że też nie ma... No ale nie zaglądałem tam więc pewności nie mam:)
O żesz ty kur..., w chu.. jeb.. twoja mać!!! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął.
Podatek od środków transportu – co warto wiedzieć? Posiadanie pojazdu wiąże się zarówno z kosztami jego utrzymania, jak i istotnymi obowiązkami podatkowymi. Niektóre środki transportu wymagają uregulowania specjalnego podatku, który może być istotnym ...
Liczba szybkich ładowarek CHAdeMO zwiększyła się dwukrotnie Liczba szybkich ładowarek CHAdeMO zwiększyła się dwukrotnie na świecie w ciągu zaledwie jednego roku. Użytkownicy pojazdów elektrycznych z całego świata mogą pokonywać coraz dłuższe trasy mając do dyspozycji już ponad ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.