VW GOLF 3 - zmieniam lapy z h4 na h1+h1

07 Maj 2009, 20:41

zmieniam lapy z h4 na h1+h1 musze przy tym zrobic mostek na tablicy przekaznikow czy wiecie gdzie mozna kupic do tego zworke,albo ktore piny zmostkowac?
Ostatnio edytowany przez mobilek, 10 Maj 2009, 21:19, edytowano w sumie 1 raz
mobilek
Nowicjusz

08 Maj 2009, 09:34

A dlaczego chcesz robić mostek na przekaźnikach?I jakich przekaźnikach?Powinna wystarczyć tylko wymiana kostek przy reflektorach plus pociągnięcie do jednego z reflektorów na każdej stronie dodatkowej masy - przy H4 są trzy przewody,a przy H1 po dwa.I to wszystko.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Maj 2009, 23:09

w h4 i w h1+h1 sa po 4 przewody.w h4 jak wlacze dlugie to gasna krotkie a w h1+h1 musza sie palic jednoczesnie dlatego trzeba zalozyc mostek.sa dostepne oryginalne zworki
tylko nie wiem gdzie je kupic
mobilek
Nowicjusz

09 Maj 2009, 09:15

Jak to w H4 są 4 przewody?Nigdy się nie spotkałem z żarówkami,które mają4 konektory.W każdej H4 są trzy - masa,krótkie i długie.Natomiast w H1 jest jeden konektor i masa na obudowie żarówki.
Nie wiem też,po co ci jakaś zworka?Przecież możesz połaczyć styk 87 przekaźnika świateł drogowych ze stykiem 85(lub 86 w zależności na którym jest masa) przekaźnika świateł mijania.Wówczas po włączeniu świateł mijania będą się świeciły tylko mijania,a po włączeniu długich będą się świeciły i mijania i drogowe.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

09 Maj 2009, 10:58

jak nie widziales 4 przewodow w lampie to masz jeszcze malo doswiadczenia a poza tym pytalem gdzie moge kupic taka zworke a nie ile jest przewodow w lampie bo ile jest to ja wiem.pytanie to zadaje osobom ktore to robily i wiedza o co chodzi.pozdrawiam
mobilek
Nowicjusz

09 Maj 2009, 14:33

No skoro mam małe doświadczenie, to tak z czystej ciekawości - żeby wiedzieć na przyszłość - gdzie jest ten nieszczęsny 4 przewód w żarówkach H4?A o zworce już ci napisałem - nalezy zrobić mostek na przekaźnikach.Chyba,że koniecznie chcesz mieć tą zworkę.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najmocniejsze limuzyny V8
    Sprzedaż najmocniejszych samochodów w klasie premium niezmiennie rośnie odnotowując kolejne rekordy. Dobrym przykładem na potwierdzenie tego trendu jest dynamicznie rozwijający się polski rynek. Piękne i szybkie limuzyny ...

09 Maj 2009, 22:28

pisalem o calych lampach a nie o zarowkach.w lampie h4 jest kosc z 4 przewodami masa,krotkie,dlugie i pozycja. w h1+h1 tez jest kosc na 4 przewody masa,+ na jedna zarowke,+ na druga i pozycja
mobilek
Nowicjusz

09 Maj 2009, 22:59

Czyli musisz mieć 4 reflektory - dwa na drogowe(prawa i lewa strona) i dwa na mijania(prawa i lewa strona) plus pozycje w reflektorach mijania??Dobrze rozumiem?Czyli w reflektorach ze świateł drogowych są złacza po dwa przewody,a w reflektorach świateł mijania są trzy przewody?
Jeżeli się dogadaliśmy,to tak jak pisałem musisz połaczyć przekaźniki tak jak ci napisałem,a te przewody z tej kostki z czterema przewodami musisz rozdzielić i dołożyć jeszcze dwa przewody masowe do świateł drogowych.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika