Błotnik(?), osłona koła w Peugeot 307 problem!

15 Wrz 2010, 17:55

Wyjezdzałam z parkingu przy drodze. Chyba troche zbyt ostro, bo cos zazgrzytało, ale nic jade dalej, zatrzymałam sie bo okazało sie ze cos tam lezy gdzie stałam. Kawałek chyab tego błotnika, taka czesc nad kolem co jest )było..) przyczepione do karoseri od wewnatrz tak jakby.
Teraz wystaje to troche, widac, brat twierdzi ze zaczepia o kolo, jechałam normalnie, choc na pcozatku dziwnie trroche, potem nie bylo roznicy. Myslalam ze moze opona, ale wyglada na nie peknieta...
Ratujcie, czy msuze NATYCHMIAST znalesc sie u (kogo? gościa od opon?) czy to mzoe zaczekac dzien dwa? Jutro nei bardzio moge, zalatwilabym to w piatek.
Poiwedzcie ze nic mu en bedzie jak tak pojezdzi ze mna ejszcze jutro...
Czy jesli faktycznie haruje o oponem powinnam panikować? Poradzcie.

Ostatecznie moze uda mis ei jutro przed praca. Ale pwoiedzcie ze to nei takie złe.
Just keep trying.
Nanny
Początkujący

Miejscowość: Kraków

15 Wrz 2010, 17:59

To coś o czym piszesz to domyślam się że nadkole.Pewnie się poluzowało gdzieś i teraz trze o oponę. Raczej nie wskazane jest jeździć tak bo się uszkodzi,a tak może wystarczy tylko przykręcić.
lukker
Początkujący

Miejscowość: Starachowice

15 Wrz 2010, 18:02

Czy przez dwa dni moze sie uszkodzic? Gdzie z tym pojechać?
Just keep trying.
Nanny
Początkujący

15 Wrz 2010, 18:04

Jeśli jest tak jak piszesz że trze o koło to może się uszkodzić bo to jest z plastiku i może się połamać itp . Pierwszy lepszy mechanik z brzegu powinien to przykręcić.
Chociaż jak piszesz że już coś się ułamało to może okazać się że trzeba wymieniać ale niech ktoś to zobaczy:)
lukker
Początkujący

15 Wrz 2010, 18:20

Jejku... mogłam tam nie stawać!
Sprawdzam czy ajkis mechanik ejst czynny wczas rano, ew po drodze zeby mi bylo eh.
Myslisz ze duzo wezma za przykrecenie? Ewentualna wymiana iel kosztuje? A to potzrebne tak bardzo ejst..._

Wiesy, tow zgalda tak , ye moyna bz to wcisnac... ale troche boje sie ye cos popsuje.
Just keep trying.
Nanny
Początkujący

15 Wrz 2010, 18:22

Nie wiem niestety jak to wygląda,może wystarczy to tylko spasować i wcisnąć.Koszt to pewnie z 10-20zł.
lukker
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Chevrolet Equinox z silnikiem Diesla
    Najoszczędniejsza wersja tego średniej wielkości SUV-a General Motors ma 1,6-litrowego turbodiesla o mocy około 136 KM. W testach Consumer Reports auto osiągnęło średni wynik 31 mpg. Model ten nie jest dostępny w Polsce. ...

15 Wrz 2010, 18:30

Nie pociesyzeđ mnie y tzm wszystkim... no ale coz, jakos bedzie.
Dziekuje za pomoc :)
Just keep trying.
Nanny
Początkujący