Dla mnie BMW bez wyposażenia i dobrego silnika to nie BMW. Nie wyobrażam żeby auto miało korbki, albo manualną klimę. Ale to ja...
Ta kwota wystarczy na dobre E36 z fajnym wyposażeniem i silnikiem. Sądzę, że będzie łatwiej znaleźć, bo budżet pozwoli szukać w droższych egzemplarzach, które powinny być w lepszym stanie.
W przypadku E46 już nie będzie tak prosto, ale to też zależy czego oczekujesz.
1. Skoro mało jeździsz to benzyna. Można dorzucić LPG, o ile jest to IV generacja i założona przez dobrego gazownika to będziesz zadowolony i raczej nie odczujesz spadków mocy.
2. Dobrze ma się zbierać, co to znaczy? Dla mnie to w przypadku E46 330i lub 330d+chip. A moja 320i nadaje sie jedynie do sprawnego przemieszczania.
3. Zapewne najmniejszy silnik będzie miał najmniejsze spalanie(ale nie jestem tego pewny), jednak większy silnik spali Ci nie wiele więcej, a przyjemności z jazdy dostawczy wiele.
4. Najmniej awaryjne są R6. Bardzo dobre opinie krążą o 328i E46, ale mi się nie trafił. Do M54 (taki posiadam) nie mam zastrzeżeń. Podobno lubią olej, ale mój jakoś nie jest łapczywy. Nie mniej polecam R6 lepsza kultura pracy, osiągi i mniejsza awaryjność.
5. Sedan w E46 był chyba produkowany tylko do 98r.
6. Przeważnie coupe jest najdroższe, potem sedan i kombi najtańsze. Wydaje mi się, że kombi łatwiej jest trafić w dobrym stanie, bo młodzi ludzie nie chcą tym jeździć.
![Razz :P]()
Nawiasem mówiąc, jestem młody i śmigam E46 w kombi. Coupe mi się podoba, ale już się wyleczyłem z auta 2D. A sedanów nie lubię. Do tego, że mam najmniej ekonomiczne auto to ze znajomymi na jakieś wypady jeździmy tylko moim. Przydaje się.