BMW 316 zagrzałem

08 Gru 2008, 09:51

Jeszcze mi powiesz czy z rury wydechowej leci gesty siwy dym??
zycie to nie je bajka...
AD!
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Ducato 2007, 2287cm 120KM
  • 08 Gru 2008, 09:51

Jeszcze mi powiesz czy z rury wydechowej leci gesty siwy dym??
    zycie to nie je bajka...
    AD!
    Początkujący
    Awatar użytkownika

08 Gru 2008, 11:07

leci, bialutki jak para , nie jest jakis bardzo gesty ale leci ...

znajomy zalatwil mi wizyte u swojego mechanika i bedzie mnie to kosztowalo okolo 600 , choc mowi ze nie jest pewien do konca czy to dokladnie to
    eldawid
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: 3miasto

08 Gru 2008, 12:44

Jak oddasz auto napisz czy to uszczelka i jaki koszt.
    zycie to nie je bajka...
    AD!
    Początkujący
    Awatar użytkownika

08 Gru 2008, 22:22

napewno napisze i jeszcze raz dzieki wszystkim za odpowiedzi i pomoc . pozdrawiam
    eldawid
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

12 Gru 2008, 20:04

witam w dniu dzisiejszym auto trafilo na warsztat,pierwsze orzeczenie bylo ze pompa ktora podaje plyn , tak uslyszalem jednym uchem jak mechanik rozmawial z moim znajomym ( moglem zle cos uslyszec)

naprawa i jej koszt bedzie po znajomosci

natomiast gdy szwagier zalatwial mi naprawe w warsztacie to koszt ( w przypadku uszczelki ) bylby 1100 a jezeli ( uszczelka i glowica ) to 1600

w warsztacie gdzie obecnie jest auto to samo kosztowalo by mnie 450 zl !! ( podkreslam po znajomosci )

czekam na glowne orzeczenie co dolega mojemu malenstwu :P i napisze co to i jaki koszt.pozdrawiam :D
    eldawid
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy bolid Lexusa na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC
      Lexus ogłosił, że w roku przyszłym – zbudowany na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC bolid będzie brał udział w wyścigach Super GT. Nowy, hybrydowy samochód będzie rywalizował w klasie GT500 i zastąpi Lexusa SC430, ...
      Audi A3 numerem jeden w klasie samochodów kompaktowych
      W tegorocznej edycji plebiscytu AUTO BILD-Design-Award, czytelnicy tego popularnego magazynu motoryzacyjnego uznali nowe Audi A3 za najatrakcyjniejsze auto w klasie małych i kompaktowych samochodów. W plebiscycie o ...

15 Gru 2008, 17:02

wiec tak po krotce,poszedl "bieg viskowy,wiskowy" jakos tak nie bardzo doslyszalem bo bylo na szybkiego mowione przez znajomego,jutro jade po auto i dowiem sie co to i ile .

jesli ktos moglby blizej okreslic czy dobrze mowie i podac przyblizona cene naprawy ( mowie serwisowa)
    eldawid
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

17 Gru 2008, 19:50

dla tych co czekali na odpowiedz, uszkodzenie bylo wina poprzedniego wlasciciela, ( nie znam blizej nazwy ) czesc ta zostala rozwiercona aby nie stukala w czasie jazdy,koszt naprawy + czesci+ plyn do chlodnicy + inne pomniejsze poprawki ( miedzy innymi zarowka stopu :P ) to uwaga tylko 350 zl :D udalo mi sie to zalatwic tanio
    nie byla to glowica ani uszczelka
    eldawid
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

28 Sty 2009, 18:11

witam mialem ten sam problem z moja bmw kupilem ja od goscia prosto z niemiec chlodnica byla peknieta wiec ja wzialem kupilem nowa chlodnice zalozylem i zaczelo wuzucac wode z chlodnicy i juz w tedy zaczely sie problemy zdjalem glowice a na drugim garze pelno wody wiec myslalem ze uszczelka i lipa uszczelka jest cala okazalo sie ze glowica jest peknieta na moje nieszczescie mam bmw 1600cm na lancuchu zawiozlem glowice do spawacza i powiedzial ze trzeba wymienic dwa gniazda zaworowe no wiec pojechalem do szlifierza a on zaspiewal mi cene 800 zl za zrobienie no wiec lekka zalamka na wstepie ale zaczolem szukac glowicy gdzies na szrocie ale nigdzie nie ma takiej glowcy sa ale tylko na pasku a tak nie moze byc ale udalo mi sie znalesc glowce za 500 zeta do tego planowanie sprawdzenie szczelnosci uszczelka wiec robi sie koszt okolo 600 zl moze wiecej tak ze powiem ci ze jesli masz glowice na lancuchu to bedziesz mial wydatek i nie lada wyczyn zeby znalesc taka glowice do takiego modelu zycze ci zeby to byla tylko uszczelka i pozdrawiam milosnikow BMW :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    patryk1600
    Nowicjusz