BMW 318

31 Sie 2009, 15:49

witam was. Planuje zakupic BMW 318 wersja CUPE z 2001/2002/r z silnikiem 18/9 ... nie wiem czy disla czy benzyne....

napiszcie cos o tym modelu ... jak z awaryjnoscią ,spalaniem, własnie spalaniem bo to najważniejsze.......

nie jeste dresem choc młodym chłopakiem i bardzo sobie upodobałem ten samochód ....

prosze napiszcie cos o tym samochodziku .... pozdrawiam:)

[ Dodano: Wto Wrz 01, 2009 10:47 ]
halo... pomoże ktoś??
BNA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Kraków

01 Wrz 2009, 19:26

Chcesz kupić BMW i twierdzisz,że nie jesteś dresem?! :shock: Blefujesz :!: Te auta kupują tylko dresiarze,na całym świecie tak jest,nawet jeśli jesteś profesorem w eleganckim garniturze to i tak BMW uczyni z ciebie dresa! :lol: Pytasz o silnik 1.8 rozumiem,autko opiszę ci ogólnie.Lepszym wyborem jest silnik 2.0 gdyż jest mocniejszy gdzieś o ok.25 koni a pali tylko troszeczkę więcej,to silniki dynamiczne ,oszczędne i trwałe.Napisz konkretnie co ciebie interesuje odnośnie tego modelu,auto wysokiej jakości prawie na piątkę!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Wrz 2009, 20:26

PhantomASA1 napisał(a):Te auta kupują tylko dresiarze,na całym świecie tak jest,nawet jeśli jesteś profesorem w eleganckim garniturze to i tak BMW uczyni z ciebie dresa!

jak masz pisac takie debilizmy to lepiej nic nie pisz
dresowozy to sa bmw e30 i e36
na e46 niestety nie stac przecietnego dresa

najlepiej szukac z silnikiem 2.0
nie znam sie dobrze na cenach coupe e46, ale sadze ze ponizej 30k ciezko jest takie cacko dostac :wink:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

01 Wrz 2009, 23:12

Wydaje mi się, że nie załapałeś ironii z tym dresem...
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

03 Wrz 2009, 15:44

PhantomASA1 napisał(a):Chcesz kupić BMW i twierdzisz,że nie jesteś dresem?! :shock: Blefujesz :!: Te auta kupują tylko dresiarze,na całym świecie tak jest,nawet jeśli jesteś profesorem w eleganckim garniturze to i tak BMW uczyni z ciebie dresa! :lol: Pytasz o silnik 1.8 rozumiem,autko opiszę ci ogólnie.Lepszym wyborem jest silnik 2.0 gdyż jest mocniejszy gdzieś o ok.25 koni a pali tylko troszeczkę więcej,to silniki dynamiczne ,oszczędne i trwałe.Napisz konkretnie co ciebie interesuje odnośnie tego modelu,auto wysokiej jakości prawie na piątkę!

Jestem Młody A Wiemy Jakie Są Ceny Benzyny W Pl.... Autko jest piekne ale obawiam sie ze dosc duzo pali bo przecież to mocne autka...

planuje kupic to autpo w UK... i przełozyc wiem wiem wiem..... przekładki są bleeee itp

Ale w uk moge naprawde 318 z 2003/4 roku wychaczyc za 3.500f czyli na nasz ok 20.000 . przekladke chcę zrobic u profesjonalistów a nie u pana waldka za stodoła:P

jak sprawa jak sie cos popsuje ... drogie częsci??? naprawa jak z ASO BMW w pl..
BNA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Kraków

03 Wrz 2009, 19:43

Kaczorku inteligentny z ciebie Gość.Pawlo a ty jesteś przewrażliwiony :wink: BNA chcesz wiedzieć wszystko o tym BMW?!Bardzo proszę :!: Opisze ci spalanie 2 litrówki gdyż pali tylko trochę więcej a mocniejsza jest o 33KM :!: Miasto 10.4/trasa5.7 :grin: /średnio 7.4,nie jest żle.BNA to jest benzynka,ten samochodzik nie jest awaryjny ale o ASO nawet nie myśl,nie będzie tanio :!: Wybieraj zamienniki tylko markowe ,to autko jest wymagające pod tym względem.Masz tam łańcuch rozrządu,Diesla ja bym nie kupił ,znajomemu coś niedawno strzeliło,mechanicy kazali wymienić pompę ,okazało się ,że niepotrzebnie :shock: autko dalej jest niemową ,tylko gdacze jak kura na jajach ,słabe i tyle.Ja mu nie pomogę gdyż nie zapytał co może być ,tylko od razu do mechanikow a prawda jest taka,ze auto potrzebuje tylko solidnej diagnozy i sprawdzenia na kompie ale wiesz ten facet o tym nawet nie wie :!: Mechanicy chyba też,wszyscy myśla że kupią sobie takie BMW i tylko lać paliwo i zapomnieć o samochodzie,nie tędy droga,to jest BMW :!: Ten Bawarczyk wymaga fachowej obsługi.Szybko wybijają się sworznie wahaczy,które są niewymienne :???: Przypadki zerwania poduszek tylnej belki,problemy z układem chłodzenia w silnikach benzynowych(pompa wody i termostat)Silniki 4 cylindrowe dobrze znoszą zasilanie LPG.Łagodnie traktowana trójka potrafi być niezawodna i trwała,należy uważać na Diesle,chociaż mniej palą są kosztowniejsze w serwisowaniu i utrzymaniu.Kazdy silnik łagodnie traktowany potrafi mile zaskoczyć umiarkowanym apetytem na paliwo.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Yaris Verso (1999–2005)
    Była to pierwsza Toyota o nazwie Verso, jaką można było kupić w polskich salonach japońskiej marki. Na świecie była oferowana również pod nazwą Toyota Fun Cargo i Toyota Echo Verso. Pięciodrzwiowy minivan segmentu ...

03 Wrz 2009, 19:55

A moje zdanie nieco różni się od powyższych... Na Twoim miejscu wybrałbym diesla... Nie mam takiej wiedzy na temat tego modelu jak kolega PhantomASA1, ale myślę o tym tak po swojemu, łopatologicznie. Więc jeśli będę w błędzie proszę mnie nie wystawiać na publiczny lincz;)

Otóż chcesz kupić samochód w UK, a jakoś mam dziwne wrażenie, że tam przeciętny Brytyjczyk bardziej dba o swój samochód, niż Polak. Jestem patriotą, ale również realistą... Diesle BMW to już legenda. Niesamowity moment obrotowy przekłada się na komfort jazdy (maksymalna moc osiągana przy niższych obrotach=łatwiejsze wyprzedzanie itd). Znam mnóstwo ludzi, którzy przesiedli się z benzyniaków na diesle i nie żałują.. A że w razie "W" awaria uszczupli portfel znacząco... Musimy zdawać sobie sprawę, że to w końcu BMW... A części do nich nigdy do tanich nie należały. Rzecz ma się jednak w tym, że jak trafisz na ładny egzemplarz to nie powinieneś mieć problemów... A przecież chcesz mieć oszczędne autko. Moim zdaniem to idealny kompromis dla Ciebie.

Pozdr
fragman_91
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

04 Wrz 2009, 22:16

Fragman nikt nie powiedział ,że te silniki diesla BMW są złe ale nie zapominaj,że mówimy o autach 8-mio letnich a nie nowych,to nie ja, tylko mechanicy ASO BMW chwalą jednostki benzynowe 4-ro cylindrowe twierdząc,że te silniki są dla oszczędnych dlatego ,że nie tak dużo palą i mają jeszcze jedną zaletę,nie posiadają turbo i nie są przekombinowane czyli co?!Ja to tak zrozumiałem ,że silniki diesla BMW są przekombinowane ,póki z niewielkim przebiegiem jest wszystko OK ale autko ma już 8 lat! Awarie układów wtryskowych generują nie małe koszty,nie można zapomnieć ,że ciśnienie wtrysku w silnikach common rail jest 500 razy wyższe jak w jednostkach benzynowych,wśród diesli polecany jest silnik z bezpośrednim wtryskiem wysokociśnieniowym 136 konny oraz common rail 150 konny ,prawdziwym rarytasem jest silnik 3.O d(turbodiesel) ,który zdobyl tytuł najlepszego silnika diesla na świecie (o poj .do 3.5 l),kosztowny i trudny w serwisowaniu,ja kupiłbym benzynkę ,gdybym jednak miał kupić to BMW nowe to kupilbym tylko z tym silnikiem 3.0d.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Wrz 2009, 20:24

PhantomASA1 napisał(a):Opisze ci spalanie 2 litrówki gdyż pali tylko trochę więcej a mocniejsza jest o 33KM :!: Miasto 10.4/trasa5.7 :grin: /średnio 7.4,.

hehe 6-cio cylinrrowa 2-litrówka w BMW spali Ci raczej z 10 kitra średnio

golf IV spali średnio 7 L z silnikiem 1.6 (100PS) a przecież i lżejszy

a krowa bmw waży 1,2 tony także nie pisz bzdur

miałem i golfa IV i bmw 2.0 benzyne to wiem ile co pali

[ Dodano: Sob Wrz 05, 2009 21:30 ]
fragman_91 napisał(a):Otóż chcesz kupić samochód w UK, a jakoś mam dziwne wrażenie, że tam przeciętny Brytyjczyk bardziej dba o swój samochód, niż Polak.

zejdź na ziemie angole to gnoje, ze stajni wsiada do auta w gumiorach w gnoju i jedzie tak do sklepu i wcale się nie przejmuje że jedzie porshe za 70 tys pounds,

auto maja max 5 lat a później na złom to idzie gdzie już czekają polacy tną na cześci i zworzą do polski żeby to sprzedać i zarobić

tam nikt nie dba o auto, dla nich auto to jest tak jakby polak sobie tel. komórkowy zmieniał

nikt się tym nie zachwyca, jest bo jest jak sie zjebie to sie idzie po nowe do salonu

i święto
andrewb25

05 Wrz 2009, 21:09

Andrewb, 6 cylindrowa dwu litrówka?! :shock: Widzisz z benzynowymi silnikami BMW jest jeden problem,ludzie korzystają hulaj dusza z ich osiągów ale gdy jeżdzisz z głową?Jeśli wykorzystujesz na autostradzie prawie max osiągów danego silnika to spali ci 90 %więcej paliwa,spróbuj depnąć jakiemukolwiek turbodieslowi do granic jego maks.osiągów to zobaczysz ile zeżre!Ile waży golf IV,kilkaset kilogramów?!Nawet nie staraj się porównywać Golfa IV z BMW,Arystokrata 2.0l jest mocniejszy o 30 koni od Golfa 4 o silniku też 2 litrowym(coś koło tego) a pali mniej :!: Ten silnik Golfa przy jednostce BMW przepada :!: Podobnie jest z tymi samochodami,BMW to BMW, to BMW szczególnie! o tym Andrewb nie zapominaj!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

06 Wrz 2009, 15:14

PhantomASA1 napisał(a):Andrewb, 6 cylindrowa dwu litrówka?! :shock:

a coś taki zdziwiony?

a co tu jest?
[link do oferty na Allegro wygasł]
andrewb25

06 Wrz 2009, 15:52

Dobra zgoda,przeoczyłem te silniki gdyż mnie interesowało zawsze to co jest najlepsze,miernotę( w tym wypadku spalanie) zostawiam zawsze w spokoju,ja nawet o silnikach 6-cio cylindrowych benzynowych nie myślałem i nigdy sie nimi nie interesowałem :wink: Te silniki są niepopularne wśród kupujących z oczywistych względów.Ja przecież pisałem o silnikach 4 cylindrowych.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

06 Wrz 2009, 20:11

2-litrówki w bwm każde były 6-cylindrowe, na pewno 2 e30, e36, e439 i nowsze itp.

z tym że były to oczywiście silniki R6 czyli rzędowe. (nie V6)

nawiasem mówiąc 2.5 litrowe też były R6

[ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 21:15 ]
PhantomASA1 napisał(a): Te silniki są niepopularne wśród kupujących z oczywistych względów.

dupczysz głupoty , bo jest popularna każda 2.0 czy 2.3 czy 2.5 litra ma 6 garów i pali troche więcej jak 4 -cylindówka, ale za to jedzie .....

polecałbym 1.8 IS 140 KM 4-cylindry i jaka moc a przy tym mniejszy apetyt na spalanie
andrewb25

06 Wrz 2009, 20:55

2.0 Benzynka BMW drodzy koledzy pali średnio około 11-12litrów. Nie wiem jak jeżdżą inni, ale inaczej nie umiem i nie mam zamiaru oszukiwać. Mieć pod maską 6 cylindrów i ich nie wykorzystać? hehe dobre sobie. Ja osobiście uważam że silnik BMW 2.0 6-cylindrów jest w swojej klasie najlepszy :D
Porównywanie go do VW 2.0 jest nie wskazane.

A jeśli pisze ktoś że w BMW jeżdżą dresy, jest skończonym idiotą. Pracuje w Banku, i mam BMW, a żeby było śmieszniej, przed bankiem stoi pełno BMW.
Skończmy ze stereotypami, :D "ale ten o fordach jest prawdziwy' :D
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

06 Wrz 2009, 21:06

Andrewb ty twierdzisz,że nie ma 2 litrowek 4 cylindrowych?! ty jak zwykle masz kiepski dzień! :wink: Ja tylko o ile dobrze pamiętam to tak,316-tka ma silnik 1.8 R4,318 ma 2,0l R4 a 320 silnik 2.2lR6,tyle pamiętam i chyba jest jeszcze silnik 1.9R4, z silników 6 cylindrowych najlepiej jest wybrać silnik 2.8 gdyż pali tyle samo jak 2.2 i 2.5 l.

[ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 22:29 ]
Chciałbym jeszcze dodać ,że jeśli ktoś ma na kufrze a raczej kuprze oznaczenie 320 i myśli,że ma silnik dwu litrowy to się myli,te silniki mają pojemność 2.2l a nie 2 l,to jest różnica niewielka ale jest!Cóż trzeba obalać mity cały czas i ujawniać prawdę bo podobno prawda nas wyzwoli(tutaj piję do bandytów z Watykanu! :wink: )Jeżdzić autem 2.2 litrowym i sądzić ,że silnik ma 2.0 litra to nic przyjemnego ale cóż inżynierowie BMW lubią sobie zagrać z tymi oznaczeniami z użytkownikami w Ci.la! :grin:

[ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 22:33 ]
Ach BNA ty też wprowadzony zostałeś w błąd,pytasz o 318 tkę z silnikiem 1.8 ,powinieneś pytać o 316- tkę raczej :wink:

[ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 22:40 ]
Zapomniałem jeszcze dodać ,że silnik 2.8 był swego czasu najlepszą jednostką na świecie,jeśli ktoś ma ochotę na silnik 6-cio cyl.to niech wybiera tylko ten silnik :!:

[ Dodano: Pon Wrz 07, 2009 19:53 ]
Rarytasik ciekawostkowy zostawiłem na potem a tyczy on silników Diesla dwu litrowych ,BMW ciekawie oznaczyło z kolei te jednostki ,318 ma dwa litry pojemności a 320-stka ma też dwa litry pojemności tylko ,że ten drugi silnik mocniejszy jest o ponad 30 koni,inżynierowie BMW mają niezłe łby do konstruowania fenomenalnych aut ale też do tworzenia zamieszek na forach przez te oznaczenia na zadkach swych aut :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP