BMW do 8 tys

10 Wrz 2009, 17:26

Witam forumowiczów,

Chciałbym skorzystać z waszej wiedzy odnośnie BMW.
Zamierzam kupic BMW E36 w silniku 1,6 z gazem. Na allegro sporo tych samochodów, a mam do dyspozycji na sam samochod 8tys. Wiec czy opłaca sie kupic ten model z tym silnikiem za taka cene, czy bedzie to dobre auto?
najlepiej zeby auto bylo z pomorskiego by latwo mozna bylo dojechac i sprawdzic w ASO by nie kupic jakiegos bitego zloma.
Na tę chwile na allegro jest kilka z pomorkskiego które dla mnie sa ciekawymi ofertami ale nie znam sie wogole na BMW. licze na jakies rady co w takiej sytuacji robic.
Kilka propozycji:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i ten niestety nie z pomorskiego, ale prezentuje sie naprawde niezle

za wszelka pomoc dziekuje i pozdrawiam
wzmacniacz
Nowicjusz

Miejscowość: gdańsk

10 Wrz 2009, 20:49

stary nie znalazłeś nic normalnego??
bo te co tu podałeś to same wiesniackie,w tym ostatnim tylne światła to porażka.
przez takie ,,tuningi'' posiadaczy bmw nazywają wieśniakami. e36 sama w sobie jest piękna z nią nic nie trzeba robić. wystarczy dobre alu i co najwyżej szyby trochę przyciemnić.
zobacz ta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Polska rzeczywistość:
licznik do tyłu i w ludzi.
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Madryt

10 Wrz 2009, 21:09

akurat z tych co podalem to tylko pierwsza jest troche stuningowana, a reszta normalne. Stuningowane mnie nie interesuja poniewaz posiadacze na 90% go zbytnio nie oszczedzali.
Ważne dla mnie by bylo bezawaryjne, silnik dobrze pracowal, a zawieszenie niezawodne i dlatego sie pytalem czy w tym przedziale cenowym mozna kupic dobrze utrzymany egzemplarz E36.
Twoja propozycja bardzo fajna widzialem juz ja wczesniej i tez mnie zainteresowala.
Niezawodnosc najwazniejsza.
wzmacniacz
Nowicjusz

10 Wrz 2009, 21:15

Drugie BMW ma krecony licznik bankowo,trzecie BMW jakies poobijane,jedyne najsensowniejsze ktore pokazales to czwarta czerwona,a co do BMW z linku hiszpana to BMW jest sprowadzone wiec do ceny dojda jeszcze oplaty rejestracyjne w kraju,zobacz te [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ta prezentuje sie dosc ciekawie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Wrz 2009, 21:21

z tego co wiem to e36 cie nie zawiedzie jeśli kupisz dobry egzemplarz to będziesz jeździł. za ta cenę można znaleźć coś dobrego tylko trzeba szukać. ja bym ci doradził hatchbacka lepiej się sprawdza na polskich drogach, ma twardsze zawieszenie. mi osobiście się nie podoba. a tak wogle ten 1.6 to trochę mało. pzdr
Polska rzeczywistość:
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

10 Wrz 2009, 21:33

Mi osobiscie podoba sie BMW E36 w compacie i sedan,ogolnie silnik 1.6 o mocy bodajze 103KM jest za maly jak na taka bude
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...

10 Wrz 2009, 21:39

silnik 1,6 dla mnie jest wystarczajacy, kolega ma wlasnie taki samochod i jezdzi sie bardzo dobrze, ale kupil go rok temu za ponad 12 tys. ja takiej gotowki nie mam i szukam wsród tańszych.
barol91 twoje propozycje bardzo dobre, ten ze słupska tani i wyglada ok, z malborka rowniez niezle wyglada lecz troszke drożej.

Załóżmy hipotetycznie, czy kupno takiego samochodu za cene 6000zl moze byc oplacalne, skoro wygladem, kofortem i silnikiem przewyższa taką np. corse która w tej cenie mozemy kupic? czy to corsa taka droga czy BMW niedoceniane?
wzmacniacz
Nowicjusz

11 Wrz 2009, 20:09

:roll: O boshe człowieku... Ręce opadają :neutral:
TO już lepiej Golfa II w rewelacyjnym stanie kupisz go już za 5000 :mrgreen:

Ale skoro jesteś kolejnym ludzikiem który chce szpanować swoją Bemeczką przed dziunią i kolegami to:
I faktycznie może mieć taki przebieg choć coś cięzko mi w to uwierzyć...
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

11 Wrz 2009, 21:59

A ja Ci polecam najnowsza serie 7, ewentualnie M6 gdy lubisz czerpac radosc z jazdy. Zakladana kwota z pewnoscia wystarczy na pierwsza rate leasingu :???:

[ Dodano: Sob Wrz 12, 2009 10:49 ]
Z pozostalych najlepiej brac takie ktore najbardziej przypomina seryjne+ładne felgi... Ale cudow sie nie spodziewaj bo nawet ten podany przez DaroVT byl malowany, ale jesli kolizja nie byla grozna nie ma co wybrzydzac, bo w bmw koszty zwiazane sa przede wszystkim z mechanika. Tyle w temacie
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

12 Wrz 2009, 22:02

Daro20VT napisał(a)::roll: O boshe człowieku... Ręce opadają :neutral:

Ale skoro jesteś kolejnym ludzikiem który chce szpanować swoją Bemeczką przed dziunią i kolegami to:

a ten znów swoje mądrości, a co zazdrosny jesteś ze swoim fiatolotem nie możesz szpanować przed swoim chłopakiem?

po pierwsze wzmacniacz chciał 1.6 a nie 1.8

po drugie to pytanie dotyczyło ,,bemeczeki''

a po trzecie jeśli nie wiesz nic na temat tego auta to się nie wypowiadaj a domyślam sie ze nie wiesz bo twoja wiedza ogranicza się tylko do jednej marki (fiat ponad życie yeah)

wracając do tematu jeśli ci się podoba ten samochód to naprawdę jest warty polecenia tylko trzeba trochę poszukać najlepiej popytać znajomych.
tą corsę to trochę młodsza kupisz za te pieniądze. musisz zadecydować czy chcesz kupić młodsze auto niższej klasy czy starsze wyższej.
Polska rzeczywistość:
Zgroza...
hiszpan1
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Wrz 2009, 10:30

dzieki o odpowiedzi,

co do wyboru corsa nowsza czy BMW starsza to wybieram to drugie.
Nie chodzi o jakis szpan czy pokazanie, to auto ma swoja klase ktorej nie znajde ww podobnym cenowo aucie innej marki.
Czyli po waszych wypowiedziach wnioskuje ze mozna do 8 tys znalezc niezle zachowany egzemplarz E36, pozostaje mi szukanie odpowiedniej okazji
wzmacniacz
Nowicjusz

13 Wrz 2009, 11:21

hiszpan1 napisał(a):
Daro20VT napisał(a)::roll: O boshe człowieku... Ręce opadają :neutral:

a ten znów swoje mądrości, a co zazdrosny jesteś ze swoim fiatolotem nie możesz szpanować przed swoim chłopakiem?

po pierwsze wzmacniacz chciał 1.6 a nie 1.8

po drugie to pytanie dotyczyło ,,bemeczeki''

a po trzecie jeśli nie wiesz nic na temat tego auta to się nie wypowiadaj a domyślam sie ze nie wiesz bo twoja wiedza ogranicza się tylko do jednej marki (fiat ponad życie yeah)

wracając do tematu jeśli ci się podoba ten samochód to naprawdę jest warty polecenia tylko trzeba trochę poszukać najlepiej popytać znajomych.
tą corsę to trochę młodsza kupisz za te pieniądze. musisz zadecydować czy chcesz kupić młodsze auto niższej klasy czy starsze wyższej.

Nie mam ani chłopaka ani dziewczyny... Nie kupiłem Coupetki dla szpanu tylko dla własnej satysfakcji...
Koledze poprostu dobrze radzę żeby wybrał auto w świetnym stanie za 5 tyś... Niż starego rumpla w którym rośnie mech za 8 tyś
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

13 Wrz 2009, 16:18

BMW E36 do 8tys spokojnie cos znajdzie tylko trzeba szukac szukac i jeszcze raz szukac
Barol
Awatar użytkownika

13 Wrz 2009, 16:29

Kupno BMW to jedno a utrzymanie go to już inna bajka. Sprzęgło 1000zł zawieszenie ponad 2000 zł na pewno nie będą to cenny części Golfa itd. Ale jeśli ktoś ma kasę to jak najbardziej :)
ralf1990
Początkujący

13 Wrz 2009, 17:26

no ja wiem wiem o tym
Barol
Awatar użytkownika