Artur093 napisał(a):ja jestem zdania że poniżel 2L to nie bmw. Pozatym silniki 2.0 są trwałe i lubią gaz oraz mają sporą moc, także wg mnie zacznij szukać 2.0 które ma podobne spalanie a więszką moc.
Jeśli autor nie potrzebuje szybkiego samochodu to ten silnik 1.8 jeszcze daje rade, co nie zmienia faktu że ja bym poszukał porządnej E36 w tym budżecie, a na trasę To już w ogóle. Silniki 1.8 też są trwałe i lubią gaz... 2.0 Ma zdecydowanie większe spalanie od 1.8, to już R6. Różnica w spalaniu między 1.8, a 2.0 jest mniej więcej taka jak między 2.0, a 2.8. To samo tyczy się ubezpieczenia, największa różnica będzie między R4, a R6. A czy 2.0 czy np. 2.5 to już praktycznie wyjdzie tak samo.
R6 Ma większą kulturę pracy i oczywiście lepiej jedzie, ale 2.0 to taki złoty środek... 2.0 To jest taki silnik który nie ma tyle mocy co inne R6, a pali tyle samo. Ja bym poszukał czegoś większego ale to już nie koniecznie w E46 tylko w E36. Ewentualnie dozbierał parę tysięcy i wtedy pomyślał o E46, myślę że 18k to taki budżet w którym może już szukać czegoś fajnego z rozsądnym R6.
Ja proponuje E36 z dużym serduchem i porządnym LPG, za tą kwotę dostaniesz już ładną i dobrze wyposażoną sztukę. Masz BMW z rozsądnym serduchem przy śmiesznym (nie dość że w trasie to jeszcze z dobrym LPG) spalaniu.
Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()
.