BMW 320D czy warto takie kupic ?? ( rozbite )

18 Mar 2010, 13:22

Witam

To moj 2 post poszukuje w angli auta dla siebie : tym razem znalazlem bmw 320d 150 koni przebieg ok 70 tys mil ,sedan , m pakiet ( fotele sportowe i 6 biegowa skrzynia i kierownica z M ) 2004 Rok

Auto jest uderzone z prawej strony ( do wymiany dwoje drzwi i kurtyna )
Cena za to autko to 2750 funtow przy przeliczniku 4.5 to wychodzi 12 tys zlotych + transport do Pl ( 250 funtow ) + naprawa ( ktos moze wie ile naprawa czegos takiego ?? )

Dodaje zdjecia :

Zdjęcie

Zdjęcie

Co o tym myslicie??
graves1987
Nowicjusz

Miejscowość: Londyn

18 Mar 2010, 13:42

autko moim zdanie SUPER nic nie daje takiej radosci z jazdy jak BMW a silnik to poprostu poezja MALO pali!!! ale... podloga juz jest ruszona z tego co widze ja bym tego nie bral wolalbym bita z przodu bmw dobrze to znosi
royal
Nowicjusz

Miejscowość: Skoczów

18 Mar 2010, 15:42

A ile by tego naprawa wyszla ?? bo drzwi w angli i kurtyne sobie moge kupic ,chodzi mi tylko o blacharke i malowanie ....
graves1987
Nowicjusz

18 Mar 2010, 16:16

nie jestem blacharzem wiec nie wiem ile cos takiego bedzie kosztowac w kazdym miejscu w polsce pewnie ceny sa inne ale zastanow sie czy napewno chcesz takie auto ktore ma juz karosarz przestawiony...a przekladal bys kierownice??
royal
Nowicjusz

18 Mar 2010, 16:19

Nie przekladal bym ,to by mialo byc dla mnie autko w angli.

Karosarz przestawiony przy takim uderzeniu ? ( wlasnie tez sie nie znam )

Mi sie to wydawalo ze drzwi wymienic ( troche prog naprostowac troche kitu ) i by bylo

Pojezdzic z pol roku i sprzedac w angli ( bo auto nie ma zadnej kategori ) a takie roczniki stoja w granicy 5 - 6 tys funtow
graves1987
Nowicjusz

18 Mar 2010, 16:53

progi w BME e46 sa dosc grube i raczej pociagnely troche podlogi za soba... ALE jesli to ma byc tak autko do zabawy cos nowego i sprzedac to mozesz pomyslec robota w polsce nie powinna byc droga jesli nie bedzie tego robic BMW :P
royal
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Poznań Motor Show - nowa data targów!
    Wczoraj późnym wieczorem pojawiła się informacja o przełożeniu największych targów motoryzacyjnych Poznań Motor Show które miały odbyć się między 26, a 29 marca 2020 roku. Nowy termin w którym ...

18 Mar 2010, 17:12

Drzwi do wymiany to widać , poszycie progu pewnikiem też do wymiany . Próg wewnętrzny , podłoga i słupek środkowy do prostowania na ramie . Może być naciągnięty , przesunięty słupek przedni z zawiasami . Prawdopodobnie tapicerka na drzwiach będzie uszkodzona jak i mechanizm podnoszenia szyby . Nie zdziwyłbym się jak będą zniszczone wewnętrzne nakładki plastikowe na progach , na słupkach i uszczelki drzwi , a i fotel kierowcy może być uszkodzony . Kurtyne wymienisz , ale co ze sterownikiem . Mogą być również wystrzelone napinacze pasów .Do lakierowania masz tu całą strone łącznie z wykrojami drzwi . To tak co widać po wierzchu i czego można spodziewać się w środku .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

18 Mar 2010, 17:18

Oo kurcze to troche bedzie ( wyslalem zdjecie do blacharza - lakiernika ) i napisal ze robocizna ok 1500 zl
graves1987
Nowicjusz

18 Mar 2010, 18:03

graves1987 napisał(a):Oo kurcze to troche bedzie

Nie bierz sobie tak bardzo do serca tego co napisałem . Wcale nie musi tak być . Chciałem Ci zwrócić uwage na możliwe uszkodzenia których nie widać .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna