Bmw 330xD E90

08 Mar 2010, 21:52

Witam!

Chce kupić nowy nabytek. Jest nim Bmw 330. Diesel z napędem na cztery koła.Silnik jaki mnie interesuje to 3.0. Wiem że nie które mają po 224 km lub 265 km.

Chciałem Was co sądzicie o tym samochodzie?Na co zwrócić uwagę? Na allegro w tych wersjach ich za dużo nie ma.Będe go kupować najprawdopodobnie w Austri lub Niemczech.

Nie dawno wycztałem o wersi 3.5 litra Diesel. Co to jest wogóle za wersja bo nigdy się z takową nie spotkałem.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

08 Mar 2010, 23:12

330D/XD ma moc 218 koni, silnik zacny sam mam takie auto tylko z mocniejszym motorem 335D 286koni.

Z tym 3.5litra to jest bajka, pewnie chodzi Ci własnie o 335D, oznaczenie niby dla laika wskazuje na to, że silnik to 3.5 diesel, ale to jest 3.0Diesel tylko mocniejszy. BMW 118D to nie 1.8 a 2.0diesel tylko słabsza odmiana. Ogolnie napęd X drive jest dosc dobrze dopracowany i chyba po napędzie Subaru i Audi jest to jeden z lepszych napędów na 4 buty na rynku. Ja od pól roku jestem posiadaczem 335D ale w kombi i jestem bardzo zadowolony, auta głównie uzywam na trasach/autostradach bo to jest żywioł tego wózka.

Jesli chcesz cos konkretnego wiedzieć to pytaj smiało.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

08 Mar 2010, 23:23

Dokładnie tak jak kolega powiedzial wyzej 3l diesel ma 218 km . A silnik o ktory pytasz czyli ten z oznaczeniem 335d to jest 3 litrowa jednostka BITURBO . Mogę powiedzieć że te silniki są rewelacyjne :) jeżdżę obecnie BMW E60 z takim silnikiem i nie moge na niego powiedziec nic zlego przyspieszenie rewelacja , pali w miare i do tego jak na razie mnie nie zawiódł . Polecam autko z tym silnikiem !!!
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

09 Mar 2010, 16:18

MajkPZM napisał(a):Jesli chcesz cos konkretnego wiedzieć to pytaj smiało.

Ile Ci ten potworek pali w mieście, przy spokojnej jeździ na trasie (ok. 90-110 km/h) i na autostradzie (tak powiedzmy przy 200 km/h)?
Obstawiam, że w mieście 9 litrów, w trasie 7, a na "szybkiej" autostradzie ok. 13 l. Prawda, czy nie?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Mar 2010, 19:00

Dishman napisał(a):
MajkPZM napisał(a):Jesli chcesz cos konkretnego wiedzieć to pytaj smiało.

Ile Ci ten potworek pali w mieście, przy spokojnej jeździ na trasie (ok. 90-110 km/h) i na autostradzie (tak powiedzmy przy 200 km/h)?
Obstawiam, że w mieście 9 litrów, w trasie 7, a na "szybkiej" autostradzie ok. 13 l. Prawda, czy nie?

W miescie tym samochodem prawie nie jezdze, ale w wychodzi koło 11-12l, w trasie spokojnej tak jak napisałes okolice 7l, na autostradzie czyli tam gdzię siię głownie poruszam dosc szybko ( auto głównie uzytkowane za granicą) wychodzi w granicach 15l. Niby diesel ale pamiętajmy, że to 3l 286koni biturbo... jesli komuś nie zalezy na osiągach to śmiało można brać wersje 2.0D 177koni, która w codziennym użytkowaniu jest duzo tańsza.

Wersja XD będzie paliła około 3l więcej w 2 pierwszych cyklach a przy duzych prędkosciach nawet 5l.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny terenowy ratowniczy pick-up
    Stworzona na bazie Nissana Navara Tekna z podwójną kabiną - aktualnym Międzynarodowym Pick-upie Roku - koncepcyjna Navara EnGuard charakteryzuje się wieloma specjalnie zaprojektowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi ...