Chciałbym się was zapytać czy za 18 tys zł da radę kupić E46 320d czy raczej na diesla z ta kwotą nie mam co liczyć i raczej oglądać sie za benzyniakami

Ogólnie czytałem na różnych forach na temat silników benzynowych i diesel-i i mniej więcej orientuję sie ile palą dane silniki.
Patrzyłem na allegro i za tą kwote, to 318i rocznik 1999 lub 2000 można kupić w (niby) ładnym stanie, ale jak to jest w rzeczywistości

To BMW było by moim drugim autem -obecnie jeżdżę już 3 lata Clio I 1.4 i zrobiłem nim ok. 50 tys km, więc myśle, że najwyższa pora przesiąść sie do czegoś innego, a bardzo spodobało mi się E46

Szukam czegoś w miarę oszczędnego (spalanie max do 10 l PB), ale dającego dość dobre przyśpieszenie...
Jeśli chodzi o mój styl jazdy to, właśnie lubię, żeby auto miało jak największe przyspieszenie, a przy tym nie przeciągając auta (jazda do 3000 obr/min)
Przy taki stylu jazdy ile mogły by spalić różne silniki począwszy od 318i a kończąc na 328i

Chciałbym aby auto miało też zapas mocy np. przy wyprzedzaniu, abym nie musiał się już zbytnio zastanawiać czy zdąże czy nie- jak w moim Clio ;P
Pozdrawiam... Adrian