BMW E46 Jaki silnik do 18 tys zł? dostane diesla za tą cene?

07 Mar 2010, 22:21

Witam...
Chciałbym się was zapytać czy za 18 tys zł da radę kupić E46 320d czy raczej na diesla z ta kwotą nie mam co liczyć i raczej oglądać sie za benzyniakami :?:

Ogólnie czytałem na różnych forach na temat silników benzynowych i diesel-i i mniej więcej orientuję sie ile palą dane silniki.
Patrzyłem na allegro i za tą kwote, to 318i rocznik 1999 lub 2000 można kupić w (niby) ładnym stanie, ale jak to jest w rzeczywistości :?:
To BMW było by moim drugim autem -obecnie jeżdżę już 3 lata Clio I 1.4 i zrobiłem nim ok. 50 tys km, więc myśle, że najwyższa pora przesiąść sie do czegoś innego, a bardzo spodobało mi się E46 :) (oczywiście nie ma co porównywać :wink: )
Szukam czegoś w miarę oszczędnego (spalanie max do 10 l PB), ale dającego dość dobre przyśpieszenie...

Jeśli chodzi o mój styl jazdy to, właśnie lubię, żeby auto miało jak największe przyspieszenie, a przy tym nie przeciągając auta (jazda do 3000 obr/min)
Przy taki stylu jazdy ile mogły by spalić różne silniki począwszy od 318i a kończąc na 328i :?:
Chciałbym aby auto miało też zapas mocy np. przy wyprzedzaniu, abym nie musiał się już zbytnio zastanawiać czy zdąże czy nie- jak w moim Clio ;P

Pozdrawiam... Adrian
dudek1989
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa/Okolice

08 Mar 2010, 09:18

W dobrym stanie nie ma szans ani na diesla ani na benzynę. Za tą kasę to G4 w TDI ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Mar 2010, 09:23

Myślałem również nad peugeot 406 Coupe, co o nim sądzicie :?:
dudek1989
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa/Okolice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    To już przeszło 30 lat Volkswagen Poznań
    Volkswagen Poznań, który obecnie jest gigantycznym pracodawcą zatrudniającym 9 500 osób i jednym z głównych producentów samochodów w Polsce, narodził się przed trzydziestu laty jako skromny ...