BMW 5 brać, czy nie brać ?

12 Sie 2012, 16:06

Witam,

Znalazłem ciekawą BMKe za w miarę normalne pieniądze.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie pasuje mi tylko przebieg-177tys i fotele bez regulacji siedziska. Co sądzicie? Mógłby ktoś podjechać obejrzeć to autko ?

Znalazłem stronkę, która podobno oferuje usługi oględzin na terenie całego kraju. ok-auto.pl
Korzystaliście kiedyś z tego ? Jeśli tak to czy raport, który otrzymaliście rzeczywiście zawierał te wszystkie informacje, które są w raporcie przykładowym? Cena jest dosyć wysoka ale do krakowa mam 280km i nie mam czasu tracic całego dnia na zobaczenie go osobiscie.
lobodag
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

12 Sie 2012, 16:18

To auto na 100% nie ma 177k przebiegu. Ja bym się nastawiał na 300 - 400 tysięcy, bo w PL każde auto ma przebieg poniżej magicznych 200tysięcy. NIKT NIE KUPUJE DIESLA ABY STAŁ W GARAŻU TYLKO JEŹDZI
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Sie 2012, 16:22

Możesz sobie sprawdzić przebieg rzeczywisty w ASO BMW,umawiasz się z właścicielem auta tak---słuchaj gościu,jesli rzeczywiście to auto ma taki przebieg,za ekspertyzę płacę ja,jeśli większy o te kilkaset tysięcy km.płacisz ty.Wtedy facet zacznie marudzić jak głodne niemowlę,tekstami w stylu,no wie pan,tego nie jestem pewny! :D Zacznie wycofywać się rakiem.Masz tam CHIP kodujący rzeczywisty przebieg.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

12 Sie 2012, 21:44

dzięki za rady panowie :) Problem jest jednak w tym, że nie mam czasu, zeby tracic go na calodniową wycieczke tylko po to, żeby się przekonać, ze auto ma 300tys, i bylo bite. Dlatego jeszcze raz zapytam czy ktoś z tego forum korzystał z usług ok-auto.pl i czy warto wydać te 200zl za raport, w którym de facto podobno będę miał historię z ASO.
lobodag
Nowicjusz

13 Sie 2012, 05:04

[
lobodag napisał(a):Problem jest jednak w tym, że nie mam czasu, zeby tracic go na calodniową wycieczke tylko po to, żeby się przekonać, ze auto ma 300tys, i bylo bite.

Facet obudź się lepiej.. jednak lepiej stracić pół dnia niż później płakać.. nikt ci lepiej auta nie dopilnuje jak sam tego nie zrobisz.. pozdro
krzem88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2008
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel

13 Sie 2012, 09:25

To jest auto obok Salonu opla i chevroleta (wiem bo sam mieszkam niedaleko i bylem oglądać tam auta) Pewnie zostawione w rozliczeniu bo stoi na miejscu samochodów używanych jeżeli Marimex się zgodzi to jakieś 50m dalej masz salon BMW (następny budynek po chevrolecie ) i możesz sobie sprawdzić je w serwisie.
Maci3k12
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes W204 C200
Silnik: 2.2 CDI 136km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Szklana pułapka 5": Klasa G, Sprinter, Unimog i Zetros
    "Szklana pułapka 5" trafi do polskich kin 14 lutego br. Mercedes-Benz ma w filmie silną reprezentację, a auta spod znaku trójramiennej gwiazdy będą obsługiwały jego premierowe pokazy w Londynie i Berlinie. John McClane ...
    Mitsubishi e-Evolution Concept
    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT jest jeżdżącym prototypem, który odzwierciedla strategiczne kierunki, w których w przyszłości będzie się rozwijać marka Mitsubishi Motors. Łączy atuty samochodów typu SUV, ...

13 Sie 2012, 13:47

Jasne, że sam dopilnuję sprawedzenie podzespołów na stacji diagnostycznej. Wolę jednak zaplacić komuś za sprawdzenie prawdziwości dancyh w ogloszeniu i o potwierdzenie bezwypoadkowości niż wydać na to 2 razy więcej kasy i stracic czas na dojazd i na miejscu, okaze się, że bylo bite i nie działa klima plus wymiana zawieszenia na początku będzie mnie czekała.
lobodag
Nowicjusz

13 Sie 2012, 14:17

Maci3k12 napisał(a):To jest auto obok Salonu opla i chevroleta (wiem bo sam mieszkam niedaleko i bylem oglądać tam auta) Pewnie zostawione w rozliczeniu bo stoi na miejscu samochodów używanych jeżeli Marimex się zgodzi to jakieś 50m dalej masz salon BMW (następny budynek po chevrolecie ) i możesz sobie sprawdzić je w serwisie.

Dzięki za pomoc.
lobodag
Nowicjusz

13 Sie 2012, 15:37

No to właśnie miałem podobną sytuacje.. sprawdzałem auto na odległość na 2 stacjach.. auto miało być ok.. zrobiłem 500 km i się okazała klapa..
krzem88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2008
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.9

13 Sie 2012, 15:53

krzem88 napisał(a):No to właśnie miałem podobną sytuacje.. sprawdzałem auto na odległość na 2 stacjach.. auto miało być ok.. zrobiłem 500 km i się okazała klapa..

O toi właśnie chodzi. Nie chcę sprawdzać na odległość na stacjach, gdzie kazdy się może dogadać. Potrzebowałbym kogoś z forum- pewnie byłoby taniej lub chciałbym skorzystać z oferty ok-auto.pl ale niek zdaje się jeszcze z tego nie korzystał a wydają się być wiarygodni.
lobodag
Nowicjusz