BMW 520 1993 r 24V 150KM

04 Cze 2009, 14:29

Witam, posiadam BMW 520 24V przerobioną na gaz. Problem jest tego typu że, gdy zapalam zimną rano oczywiście na benzynie wszystko jest OK. jednak ostatnio miałem gazu, i postanowiłem do do stacji LPG dojechać na benzynie (20KM), i okazało się że jak się jedzie na benzynie to się jedzie, ale jak się zatrzyma i włączy bieg jałowy (luz) strasznie skacze na obrotach a nawet potrafi zagasnąć. ten problem nie występuje na gazie, samochód na gazie chodzi jak szwajcarski zegarek. ten problem również nie występuję rano, gdy zapalam przejeżdżam 5KM.....no i wtedy zawsze włączam gaz....i już problemu nie ma.
Ale wiadomo, że mnie to zachowanie auta na benzynie niepokoi, skąd taki wachania obrotów, że powodują aż czasami zgaśnięcie auta....

[ Dodano: Czw Cze 04, 2009 17:49 ]
A może to jakiś regulator??
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie
  • 04 Cze 2009, 17:05

Silniczek krokowy sprawdz sproboj go przeczyscic
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

05 Cze 2009, 06:35

Skoro na LPG wolne obroty są dobre,to silniczek krokowy raczej bym wykluczył,aczkolwiek przeczyścic go nie zaszkodzi.Ja zainteresowałbym się cisnieniem paliwa i filtrem paliwa.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Cze 2009, 14:27

Właśnie paliwo ,ale tylko dlaczego jeżeli zapalam autko na benzynie obroty są wporządku, silniczek mruczy aż przyjemnie, i tak jest dopóki nie przejadę około 15 kilometrów, dopiero po tym czasie auto na benzynie zaczyna skakać obrotami (potrafi zgasnąć), i wtedy jeżeli przełączę na gaz wszystko znów chodzi pięknie.....martwi mnie to. Silnik ma przebieg jedyna 105 tyś.
    Nic się w nim nie powinno dziać, dbam o niego i wogóle....tak z dnia na dzień :D
    ______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
    miszarus
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie