SCENIC IIkomunikat FAIRE VIDANGE RAPIDEMENT

14 Cze 2009, 15:58

Co oznacza ten komunikat.Szukałem na rużnych forach i nie znalazłem odpowiedzi.Dodam,że olej i filtry wymieniłem miesiąc temu,rozrząd też.Czekam na pomoc i dziękuję.
leszekch73
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIA
  • 14 Cze 2009, 20:14

A nie zaświeciła się czasami któraś kontrolka z tym napisem?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

14 Cze 2009, 21:03

najprawdopodobniej jest to okresowy przegląd i wymiana oleju itd.
    na wyswietlonym napisie faire vidange rapidement przytrzymaj przycisk od zmieniania wskazan komputera ten boczny przy wycieraczkach napis zacznie mrugac ustawi sie na 20 tys i napisik zniknie a wraz z nim kontrolka.
    dokladnie tak co 20 tys trzeba powtarzac nie ma wyjscia ale olejek i inne duperele trzeba pilnowac.
    stasiowski121

15 Cze 2009, 15:10

Olej wymieniłem i wszystkie filtry ale widocznie zapomnieli skasować ten komunikat.Już załatwione.Dziekuję.
    leszekch73
    Nowicjusz

Miejscowość: WARMIA
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
      Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...