BMW 525 92r 2.5 BENZ + GAZ -Ciężko pali i bardzo słaby HELP!

17 Paź 2012, 17:31

Witam wszystkich,

niedawno zakupiłem BMW jak w temacie i po paru minutach jazdy zorientowałem się że jest bardzo słaby i nie mam pojęcia dlaczego.. wrażenie podczas jazdy jest takie jak by go coś dusiło. Wciskam mu pedał do deski a on się zbiera jak by miał ze 20 koni a nie 160. Samochód ma też problem z odpaleniem. Akumulator jest ok i cały czas kręci lecz silnik nie może zaskoczyć i długo trzeba kręcić.. Czego może to być przyczyna? Odpalanie to już mniejszy problem bo zawsze odpali.. gorzej z tą mocą bo nie mogę na 2-ce wyjechać pod górkę bo zwalnia.. :( Identycznie chodzi na gazie i na benzynie. Wszystkim będę bardzo wdzięczny za wskazówki :)
heniek22
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 2010
Auto: Audi A4 B5 1.6 101KM
  • 20 Paź 2012, 19:33

Moje podstawowe pytanie brzmi: czy samochód przed kupnem w ogóle był sprawdzany na stacji diagnostycznej? Jeżeli nie to wielki błąd,ponieważ kupiłeś ładnie wyglądające auto,w złym stanie technicznym. Problemem może być tutaj również instalacja LPG.
    Turbopama
    Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
    Auto: BMW M3

26 Paź 2012, 17:42

Samochód nie był nigdzie sprawdzany ponieważ był kupiony od znajomego. Jemu nie przeszkadzało że trzeba go dłużej pokręcić więc mnie o tym nie poinformował. Ogólnie samochód jest ok tylko problem z tym odpalaniem i mocą. Chcę by wytrzymał tylko do wiosny i mam nadzieje że tak będzie. A nie chcę ładować w niego kasy dlatego chciałbym się mniej więcej dowiedzieć w czym może być problem :(
    heniek22
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 2010
    Auto: Audi A4 B5 1.6 101KM

27 Paź 2012, 18:58

Na początek podłącz auto pod komp. i sprawdź jakie są błędy.
    Możesz sprawdzić czy nie ma fałszywego powietrza w układzie ssącym - zaczynając od filtra powietrza.
    Ja bym stawiał na trzy rzeczy:
    - przepływomierz
    - sonda lambda
    - czujnik położenia wałka rozrządu - najbardziej prawdopodobne bo ciężko odpala - i nie kupuj zamienników bo nie zdają egzaminu jeśli chodzi o BMW.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roadster - bezkompromisowy kabriolet
      Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...
      Peugeot 208 1,2 PureTech o mocy 110 KM
      Samochód ten wyposażony jest standardowo w silnik generujący 110 KM. Jest to jednostka benzynowa o pojemności 1,2 litra, umożliwia ona przyspieszenie od 0 do 100 km/h w czasie 10,7 sekundy, s średnie spalanie według ...