Bmw 525. Mechanik rozbił.

02 Lis 2009, 01:55

witam. Proszę o pomoc. Nie wie co nam robić. Oddałem samochód do warsztatu a mechanik mi go rozbił. mechanik twierdzi że może go naprawić a jest to stare bmw 525 z 89roku. Rozbite jest błotnik drzwi przód tył oraz słupek dach i płyta podłogi. Co nam zrobić bo mechanik na formularzu szkody podał moje ubezpieczenie, a ja mam 19 lat i ubezpieczenie mi wzrośnie bardzo. Co robić. Z góry przepraszam za błędy ale jestem w szoku bo nigdy nie byłem w takiej sytuacji. Proszę o pomoc. Dziękuję
tomwawa
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

03 Lis 2009, 18:56

Sam nie wiem co bym zrobił ale jak samochód jest tak uszkodzony to walczył bym o zwrócenie wartości pojazdu z przed kolizji bo co z tego, że on go zrobi jak po zakłada jakieś części ze szrotu które po kilku miesiącach zaczną rdzewieć a tym bardziej, że płyta podłogowa jest uszkodzona, pewnie znając życie to pospawa i powie, że jest zrobione na cacy a samochód będzie krzywy. Proponował bym iść na policje jeśli nic nie poradzą to może do sądu.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

05 Lis 2009, 09:16

Protokół z kolizji z policji lub dokumentacja od ubezpieczyciela i z likwidacji szkody,rachunki !
To wszystko do Sądu o zadośćuczynienie za poniesione koszty oraz za zwyżki w ubezpieczeniu OC w latach przyszłych.Domagać się poniesienia kosztów od Warsztatu-FIRMY, a nie od pracownika warsztatu.Najlepiej pójść jeszcze po poradę do kancelarii adwokackiej.Nie dać naprawiać auta mechanikowi ale uzyskać pisemną zgodę(firmy) na pokrycie kosztów likwidacji szkody na podstawie przedłożonych rachunków za naprawę auta. Jeszcze lepiej przynieść sprawcy (Firmie) kalkulację i kosztorys naprawy ile będzie kosztować naprawa) z warsztatu gdzie będzie auto naprawiane i uzyskać pisemne zobowiązanie od sprawcy (Firmy)do pokrycia kosztów naprawy.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

19 Lis 2009, 12:42

niech płaci pajac za autko i odbiera od ciebie , tzn niech kupi za wartość przed wypadkiem
greyt
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    5 niezwykłych aut przy współpracy Yamahy
    Dla wielu Yamaha to przede wszystkim słynne motocykle i świetny sprzęt grający. Ale fani sportowych samochodów wiedzą, że połączenie tej japońskiej marki z czterema kółkami daje ciekawe rezultaty. Dowodem tego ...