Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Powinien to wytrzymać To według mnie najlepsze spuentowanie tego silnika jakie można wymyślić ale co znaczy ,jeśli będziesz o niego dbał?! Ano to ,że ten silnik nie nadaje się do tego do czego przyzwyczaiły nas auta BMW,czyli gnania na łeb na szyję po autostradach ,ten silnik nie lubi zbytniego poganiania oraz maksymalnych osiągów,mojemu znajomemu pękła głowica ot tak sobie od pędzenia z Niemiec na maksa,miał problemy jak ch...a chociaż miał zakład remontu silników (remontował mnie silniki moich Mercedesów z doskonałymi wynikami).Problemy to wyrzucanie oleju przez turbosprężarkę lub pękające głowice właśnie,to najmniej polecany silnik ale jeśli kupisz autko w b.dobrym stanie i zapomnisz,że to BMW i traktował to auto będziesz bez bata to pojeżdzisz ale pamiętaj jest kosztowne w utrzymaniu(np.wymiana poduszek belki tylnej 4 sztuki to koszt z robocizną ok .2000 zł) Pomyśl o innym silniku albo najlepiej o innym samochodzie.vw napisał(a):Kolego powiem CI tak jeśli będziesz o niego dbał odpowiednio to powinien wytrzymać
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW