Bmw 525 tds e39

08 Paź 2009, 18:37

Witam chciabym kupic samochod bmw 525 tds 97r w barzo dobrym stanie powstrzymuje mnie tylko to ze niektorzy mowia ze ten sylnik jest awaryjny moje pytanie czy faktycznie tak jest czy sa z nim prolemy ??? z Gory dzieki za odpowieć
Dominik
dominik2562
Nowicjusz

Miejscowość: Radzyn Podlaski

08 Paź 2009, 18:49

Kolego powiem CI tak jeśli będziesz o niego dbał odpowiednio to powinien wytrzymać ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

09 Paź 2009, 09:58

koniecznie zwróc uwagę jak odpala na zimnym i co najważniejsze ciepłym silniku, czy falują obrotu po odpaleniu. jeśli tak to oznacza to zużycie pompy wtryskowej - 3000pln na sam początek. nie radze kupować tego auta jako "okazję", bo może cie pociągnąć po kieszeni :) najlepiej podpiąć pod kompa przed zakupem. a poza tym co tu dużo mówić - bmw ;)
E36 1.8tds +25KM
ar2r
Nowicjusz

Miejscowość: olsztyn

10 Paź 2009, 17:53

vw napisał(a):Kolego powiem CI tak jeśli będziesz o niego dbał odpowiednio to powinien wytrzymać ;)
Powinien to wytrzymać :!: :lol: To według mnie najlepsze spuentowanie tego silnika jakie można wymyślić ale co znaczy ,jeśli będziesz o niego dbał?! Ano to ,że ten silnik nie nadaje się do tego do czego przyzwyczaiły nas auta BMW,czyli gnania na łeb na szyję po autostradach ,ten silnik nie lubi zbytniego poganiania oraz maksymalnych osiągów,mojemu znajomemu pękła głowica ot tak sobie od pędzenia z Niemiec na maksa,miał problemy jak ch...a chociaż miał zakład remontu silników (remontował mnie silniki moich Mercedesów z doskonałymi wynikami).Problemy to wyrzucanie oleju przez turbosprężarkę lub pękające głowice właśnie,to najmniej polecany silnik ale jeśli kupisz autko w b.dobrym stanie i zapomnisz,że to BMW i traktował to auto będziesz bez bata to pojeżdzisz ale pamiętaj jest kosztowne w utrzymaniu(np.wymiana poduszek belki tylnej 4 sztuki to koszt z robocizną ok .2000 zł) Pomyśl o innym silniku albo najlepiej o innym samochodzie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V Camp Jeep PL 2019 - "Na szlaku Route 66"
    Camp Jeep PL już po raz piąty zgromadził rzeszę miłośników i użytkowników marki. Miejscem tegorocznych zmagań były Mazury, a baza zlokalizowana była na terenie hotelu Mrągowo Resort&SPA. Swoją obecnością ...