Bmw 525 vs citroen c5

30 Gru 2012, 19:56

Witam wszystkich ,

Mam w planach zakup samochodu, i kompletnie nie wiem co wybrać .
Moją sczególną uwagę przyciągają dwa samochody bmw seria 5 oraz citroen C5(nowa wersja).
Tutaj właśnie pojawia sie dylemat , ponieważ jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny bardziej podoba mi się bmw , ale znowu rocznikowo stac mnie na 2005-2006 natomiast citroena kupie w tych pieniądzach 2008-2009. I teraz co wybrać ? kierować się rocznikiem , czy marką ?
TheHorizon
Obserwowany

Auto: BMW 525

30 Gru 2012, 20:12

Oczywiście, że rocznikiem, bo znaleźć zadbane BMW na naszym rynku jest bardzo ciężko. C5 to bardzo przyzwoity samochód i mimo, że o klasę mniejszy to wcale tego nie widać, bo w klasie premium przestronność wnętrza nie jest priorytetem.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

01 Sty 2013, 19:29

TheHorizon napisał(a):? kierować się rocznikiem , czy marką ?
stanem.

Jak będziesz chciał coś więcej wiedzieć o BMW to chętnie powiem. Powiedz jeszcze czy diesel czy benzynka, automat/manual itp.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

01 Sty 2013, 20:48

Przestronność wnętrza w klasie premium nie jest priorytetem? :mrgreen: No bez jaj, BMW 7er z wielkością wnętrza 3er to raczej żaden prezes tego nie kupi :no: . BMW E60/61 to fajne samochody, wygodne i przestronne, co prawda wygląd to rzecz gustu i z zewnątrz dla mnie jest takie sobie to natomiast środek jest ładny. Motory jakie występowały w tym aucie spokojnie dają radę uciągnąć tą nie lekką budę z zadowalającymi lub dobrymi, bardzo dobrymi osiągami. Fakt niektóre części są drogie jednak nie są to raczej awaryjne pojazdy.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel

01 Sty 2013, 20:57

Jogi chodziło mi o serię 5.
Popatrz na ilość miejsca z tyłu w BMW 3 w porównaniu z Mondeo czy Passatem
Tak samo Nowe Audi A3 jest ciaśniejsze od nowego Golfa
BMW 5er jest tworzone głównie z myślą o kierowcy i są sedany klasy średniej posiadające podobną ilość miejsca na tylnej kanapie, bo są projektowane pod tym względem (np. Skoda Superb)
Co do 7ki, S klasy czy A8 to się zgodzę, że najważniejszy jest pasażer tylnej kanapy ;) Tu niezaprzeczalnie króluje Merc.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

03 Sty 2013, 21:22

Bmw jest bardziej luksusowe, choć C5 też jest dobrym autem. E60 bedzie troche drozsze w eksploatacji ale to klasa wyżej.
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police