BMW 530d - układ kierowniczy

09 Lip 2019, 13:06

Cześć, na wstępie powiem, że jestem b. zadowolony ze swojego BMW z silnikiem diesla 3.0 - głównie chodzi o przyjemność z jazdy, jeśli ktoś się zastanawia nad zakupem tego modelu - polecam.
Bieżąca usterka - kierownica ciężej się kręci, auto nie pochyla się na zakrętach (activ stering):
W serwisie orzekli że winna jest maglownica, a właściwie jej elektronika (maglownica nie ma wycieków, komputer nie zgłasza awarii regulatora napięcia, ani innych usterek). Mam pytanie; czy elektronika maglownicy z wersji angielskiej będzie pasowała, czy da się przełożyć poszczególne czujniki do wersji niemieckiej?
Czy ktoś coś na ten temat?
Piotr530d
Obserwowany

• 09 Lip 2019, 14:03

Moim zdaniem elektronika i czujniki powinny być takie same wątpię żeby dla wersji EU z kierownicą po lewej stronie była robiona inna elektronika. Najlepiej sprawdzić to po numerach, wszystkie części powinieneś mieć oznaczone i to chyba będzie najlepsze wyjście.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
      Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...
      Green Future - ekologiczna przyszłość SKODY
      SKODA jeszcze bardziej angażuje się w działalność związaną z ochroną środowiska, wytwarzając ekologiczne samochody i wprowadzając efektywne wykorzystanie zasobów. Przyjęte przez SKODĘ działania "Green Future" mają ...