BMW 645 zlece naprawe Co o tym myslicie?

15 Mar 2010, 10:59

Witam mam do kupienia bmw 645 oczywiscie rozbita Cena 40 tys zl ( prosze zobaczcie zdjecia i powiedzcie co o tym myslicie i ile moze wyniesc naprawa takiego uszkodzenia )

To jest rok 2003
Zdjęcie

Zdjęcie
graves1987
Nowicjusz

Miejscowość: Londyn

15 Mar 2010, 11:03

Ładne Cabrio:)
Na poważnie to dobrze się zastanów,tutaj pasowałoby wrzucic nową bude o ile inne elementy konstrukcji dolnej nie zostały naruszone.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

15 Mar 2010, 11:07

A orientujesz sie jakie sa ceny takiej naprawy ? Bo auto ma byc dla mnie w angli a tutaj cena naprawy ok 35 tys zlotych .

Moze jakis magik wspawal by dach:) Nie takie auta rozbite widzialem:)
graves1987
Nowicjusz

15 Mar 2010, 11:29

A nie lepiej dać sobie spokój z takim złomem i kupić że tak powiem auto do użytku zamiast pakować w tego zloma kase ?
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

15 Mar 2010, 11:32

Jak bys zauwazyl to dalem tego posta zeby sie dowiedziec orientacyjnie ile moze wyniesc naprawa takiego auta ...

I ja osobiscie nie uwarzam ze takie auto to zlom .....
graves1987
Nowicjusz

15 Mar 2010, 11:49

Nie jestem zwolennikiem klepania aut, w tym wypadku dla mnie wchodzi tylko zmiana budy, wiadomo ze naprawienie by wyszło duzo taniej ale kupując nową bezwypadkową bude masz auto, prawie takie jak przed wypadkiem o ile nie została naruszona konstrukcja dolna. Ogolnie jesli nie znasz sie na tym i nie jestes w stanie zrobic sobie tej naprawy samemu to sie w to nie baw, swojego rozbitego land cruisera sprzedałem mechanikowi, który sam sobie go naprawiał wraz ze swoimi ludzmi i często było tak, że na szukanie jednej głupiej częsci tracili kilka tygodni. Jesli znajdziesz kogos solidnego, i nową bude i o ile jeszcze będzie to opłacalne to się mozna zastanowic.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...

15 Mar 2010, 12:17

Jeśli naprawisz je fachowo i dobrze, to cena będzie podobna - jak nie większa - od normalnej serii 6 nie rozbitej. Jeśli naprawisz zaś "u pana Mietka" cena faktycznie będzie konkurencyjna, ale w razie następnego wypadku przypadkowe Clio czy Fabia zmiotą cię z drogi. Zauważ że samochody projektuje się z myślą o tym jak zachowa się cała konstrukcja, dlatego niektóre elementy są robione z twardszej stali, a inne z celowo miększej, bo jedne mają za zadanie służyć jako klatka bezpieczeństwa, gdy tymczasem na innych auto wytraca prędkość gdy te się - w sposób zamierzony - gną. Jeśli teraz np. zrobisz gdzieś spaw, to w tym miejscu konstrukcja będzie osłabiona i klatka bezpieczeństwa może nie zadziałać tak jak to producenci projektowali, nie mówiąc o tym że spód auta też może być naruszony (tego nie widać, na pewno nie na tych zdjęciach). Ja bym się w takie auto nie pchał, nigdy nie wiesz czy bezpieczne przejdzie dajmy na to dachowanie (bo masz cały dach odrąbany).

Nie sposób ocenić przez internet ile wyniesie naprawa, diabeł zawsze tkwi w szczegółach które niekoniecznie są widoczne na zdjęciu, tym bardziej że tak jak mówiłem: możesz je wyremontować dobrze, ale drogo, albo "wizualnie" - na pierwszy rzut oka będzie wyglądał jak nierozbity - ale kiepsko. Za 40tys. + naprawa na pewno kupisz bardzo fajne, bezwypadkowe auto, po co się pchać w jakiegoś wraka.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka