BMW compact , dobra inwestycja >??

10 Mar 2009, 21:33

Witam , mam do was pytanie , tak jak w temacie , chce kupić BMW , chodzi mi konkretnie o BMW serii 3 - compact , konkretnie o silnik diesela , czy jest awaryjne , czy trudno dostać części i czy są droge , ogólnie o tym samochodzie jak by mógł mi ktoś coś powiedzieć , to był bym wdzięczny , z góry dziękuje i pozdrawiam ;)
Ługi
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze

10 Mar 2009, 21:57

o ktore diesle Ci chodzi tds?
bo jak tds to lepiej odpusc :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

10 Mar 2009, 22:03

tds jest troche bardziej awaryjny niż inne silniki montowane w bmw.ale jak zadbany samochód to bedzie sluzyl i nie bedzie zadnej tragedie.na rynku jest cała masa zamienników w przyzwoitych cenach.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

10 Mar 2009, 23:16

No ja szukam jakiejś BMki 94- 97 , i strasznie ciezko poszukac jakiekolwiek diesele , a jak juz są , to własnie TDS , więc co radzicie ?? aż tak strasznie sie psują te modele ??
Ługi
Nowicjusz

10 Mar 2009, 23:24

jezdzilem TDS ale nie za dlugo.i nie zauwazylem zeby sie cos działo.wlasciciel auta mowi ze rowniez nie narzeka.
matttias1234
Zaawansowany

11 Mar 2009, 15:33

Ługi napisał(a):No ja szukam jakiejś BMki 94- 97 , i strasznie ciezko poszukac jakiekolwiek diesele , a jak juz są , to własnie TDS , więc co radzicie ?? aż tak strasznie sie psują te modele ??

Nie ma innego diesla BMW z tamtych lat :lol: Jest tylko TDS i TD, ale to prawie to samo :lol:
Jak ktoś dba tak ma, trzeba dbać o układ chłodzenia, bo jest wrażliwy w TDS i będzie można jeździć długo.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gniazdo, wtyczka OBDII - opis pinów
    Co to jest gniazdo OBDII i co oznaczają poszczególne piny? OBDII to skrót od angielskiego terminu On-Board Diagnostic level 2. Jest to standard obowiązujący w samochodach i pozwalający na podłączenie urządzenia ...

11 Mar 2009, 21:55

no dokladnie.w e36 były tylko te diesle wiec wyboru nie masz.a benzyna Cie nie interesuje??? bo tam masz juz troche wiekszy wybór.a diesle były 2.5 oraz 1.8 90KM oczywiscie mowa o modelu e36
matttias1234
Zaawansowany

12 Mar 2009, 23:10

Nie , mnie interesuje tylko diesel , a częsci są droge do compacta ??
Ługi
Nowicjusz

12 Mar 2009, 23:19

compact czy nie compact to przeciez czesci silnika takie same.wiec i cena ta sama co w innych nadwoziach.oryginalne czesci drogie.ale jest cała masa dobrych zamienników.
matttias1234
Zaawansowany

14 Mar 2009, 19:15

Czesci zamiennych masz zatrzesienie, wiec nie powinienes miec duzych kosztow. musisz tylko zwrocic uwage na to, zeby kupic zadbany egzemplarz, bo jest wiele trojek jezdzonych przez lebkow, ktorzy za delikatnie sie nie obchodzili z nimi. Bardzo wazna jest sprezaka. Jesli dostaniesz zadbane autko, to bedzie ci swietnie sluzyc.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001