BMW Compact vs. Astra Bertone

18 Maj 2013, 11:17

Witam,

Przymierzam się już od około pół roku do zakupu auta.
Auto bedzie na 100% zagazowane, nie byle czym tylko dobra instalacja, na tym nie ma co oszczedzac.
Wybor idzie pomiedzy Astra II Coupe Bertone i BMW e46 compact.
Co do Astry, to już bardzo długo szukam i nie mogę znaleźć odpowiedniego dla siebie modelu. Musi się trafić kiedyś. Co do BMW to mam 2 typy tak na teraz. Chcialbym sie zmiescic w 13 - 14 tysiacach wraz z instalacja. Plan chyba wykonalny.

Co myslicie o tych 2 Paniach?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do Tablica wygasł]

Pozdrawiam
blaskovsky
Nowicjusz

Auto: Citroen Xsara 1,4 benz. 75KM

18 Maj 2013, 21:51

blaskovsky napisał(a): Co do BMW to mam 2 typy tak na teraz. Chcialbym sie zmiescic w 13 - 14 tysiacach wraz z instalacja. Plan chyba wykonalny.

Wykonalny bez problemu... A powiedz może czego właściwie oczekujesz od samochodu... Boooo astra bertone i e46 to dwie różne bajki...

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

19 Maj 2013, 05:17

Czyli na samo auto masz 10-11tys dobrze rozumiem? Jeśli tak to o E46 zapomnij.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Maj 2013, 17:33

Barol napisał(a):Czyli na samo auto masz 10-11tys dobrze rozumiem? Jeśli tak to o E46 zapomnij.

Nie koniecznie, może poszukać E46 z dobrą instalacją :wink:. Poza tym chodzi o compact'a. Jeśli interesuję go zakup compact'a z dobrą instalacją to ma spore szanse.
Vermin
Stały forumowicz

19 Maj 2013, 18:36

Oczekuje od samochodu glownie bezawaryjnosci, tanich czesci i eksploatacji a przy tym atrakcyjnego wygladu i niewielkich gabarytow. Dlatego wybor padl na e46 lub bertone.

Jestem juz umowiony na wtorek zeby kupic to auto:

[link do Tablica wygasł]

Jakby ktos byl z okolicy to moglby podjechac zobaczyc, bo dla mnie to pol Polski.
Gaz BRC to chyba wysoka polka, w przeciwienstwie do 316 to silnik 2,0 juz chyba warto gazowac.
Wyglada na zadbane. Jakies sugestie, oceny w.w. modelu?

Pozdrawiam
blaskovsky
Nowicjusz

19 Maj 2013, 22:15

No wygląda bardzo ładnie. Obejrzyj ją porządnie na żywo. Sprawdź czy Cię nic nie zaniepokoi. I napisz czy kupiłeś ;). Właśnie o tym mówiłem w poście wyżej :). Da się ale trzeba trochę poszukać. Napisz jak po oględzinach.

Vermin
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
    Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...

20 Maj 2013, 06:11

Jak dla mnie nie ma sensu jechać oglądać auto przez pół Polski,znajomi z Jaworzna do Wrocławia pojechali po auto,kupić kupili ale auto potem cały czas sie sypało więc sprzedali dalej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Maj 2013, 06:45

Barol napisał(a):Jak dla mnie nie ma sensu jechać oglądać auto przez pół Polski

Jeżeli samochód wart uwagi to warto nawet przez całą Polskę przejechać:) BMW wyglada całkiem obiecujaco, oby po oględzinach było równie dobrze:)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

20 Maj 2013, 07:55

A skąd masz pewność że auto warte uwagi? Według mnie takiej pewności nigdy nie ma,czasami sprzedający przez telefon może być miły,sympatyczny i mówić że auto super igła a po przyjeżdzie na miejsce okazuje sie zupełnie co innego.
Barol
Awatar użytkownika

20 Maj 2013, 10:47

Nie ma gry bez ryzyka, każdy wie jak u nas kupuje się samochody.
blaskovsky
Nowicjusz

20 Maj 2013, 19:52

ch...a mnie wezmie zaraz, bylem umowiony na jutro i dzisiaj zostal sprzedany! Pol roku szukalem odpowiedniego dla siebie auta.
blaskovsky
Nowicjusz

20 Maj 2013, 22:55

Barol napisał(a):A skąd masz pewność że auto warte uwagi?

Barol - Nigdy nie wiadomo. Nie wygląda to na typową aukcję handlarza (typu, wypucowany samochód po dzwonie) - czyli warto obejrzeć :).

blaskovsky napisał(a):Nie ma gry bez ryzyka, każdy wie jak u nas kupuje się samochody.

Dokładnie.

blaskovsky napisał(a):ch...a mnie wezmie zaraz, bylem umowiony na jutro i dzisiaj zostal sprzedany! Pol roku szukalem odpowiedniego dla siebie auta.

Tak schodzą BMW. Takich aukcji (za tą cenę) jest dość sporo. Ale musisz je dobrze wybierać. Nie przejmuj się. Żaden dramat :).

Vermin
Stały forumowicz

31 Maj 2013, 22:16

Kolejny pojedynek.

Ktory byscie brali?

blaskovsky
Nowicjusz

31 Maj 2013, 22:19

Astra odpicowana na handel.
Barol
Awatar użytkownika

03 Cze 2013, 22:01

Jest ktos z Warszawy, kto by mi sprawdzil pewne autko? Ja jestem ze Słupska, a nie jestem go do konca pewien, ale jesli okaze sie byc Ok, to okazja. Pozdrawiam
blaskovsky
Nowicjusz