BMW - czekałem na wypadek

07 Wrz 2009, 19:56

szkoda ze nie jechałem wiekszym autkiem, zechał bym go do rowu z czystą przyjemnością
sprawiedliwy

07 Wrz 2009, 20:04

sprawiedliwy napisał(a):szkoda ze nie jechałem wiekszym autkiem, zechał bym go do rowu z czystą przyjemnością

Wystarczy to jakoś dostarczyć policji. Ta sprawa zostanie tak szybko i łatwo rozwiązana jak i ta z Subarynką, debilem co kota wrzucił do dmuchawy itp.. wszystko dowody z netu a ludzie odpowiadają za swoje czyny na drugi dzień. Fotki są 100% dowodem więc.. działaj.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

07 Wrz 2009, 20:13

Niestety debili na naszych drogach nie brakuje.... :evil:
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

07 Wrz 2009, 21:07

Chicken dick......
Look@p
Nowicjusz

Miejscowość: Bo ja to wiem?

07 Wrz 2009, 21:27

sprawiedliwy napisał(a):szkoda ze nie jechałem wiekszym autkiem, zechał bym go do rowu z czystą przyjemnością

http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0909/idota9ef8.jpg

powrzucaj tego linka do trzydziestusiedmiu innych tematów... może tym sposobem się wybijesz i wreszcie dostaniesz ostrzeżenie... :evil:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

07 Wrz 2009, 21:47

fourup napisał(a):powrzucaj tego linka do trzydziestusiedmiu innych tematów... może tym sposobem się wybijesz i wreszcie dostaniesz ostrzeżenie...

Przyłączam się do tego :)

A co do tematu: Czy was naprawdę takie coś jeszcze rusza? Na tych zdjęciach nie widzę nic co by mnie w jakikolwiek sposób zmuszało do zastanowienia się nad czymkolwiek. Takich ludzi jak ten z BMW widuje się codziennie na ulicach, takim się poprostu zjeżdża i on jedzie dalej i My jedziemy dalej, ot filozofia.
Żeby nie było- ja tak nie jeżdżę, ale bądźmy szczerzy co on takiego zrobił?(bo na zdjęciach to nic niezwykłego nie robił..) Założę się, że i ja i Wy widzieliście z niewiadomą ilość bardziej niebezpiecznych sytuacji, zdjęć z których na forum nie wrzucaliśmy...
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

07 Wrz 2009, 22:17

eaxene napisał(a):Założę się, że i ja i Wy widzieliście z niewiadomą ilość bardziej niebezpiecznych sytuacji, zdjęć z których na forum nie wrzucaliśmy...

Bo nie udało nam się cyknąć. Jemu się udało. Po co wrzuca to samo zdjęcie do 3 tematów to nie wiem.

eaxene napisał(a):Takich ludzi jak ten z BMW widuje się codziennie na ulicach, takim się poprostu zjeżdża i on jedzie dalej i My jedziemy dalej, ot filozofia.

Niektórzy jak widzą takie BMW to zamieniają swojego Matiza w Ferrari. Na początku nie dają się wyprzedzić, a później cisną za BMką i próbują jej zajechać drogę.
Taka rozrywka. Ciekawie się to ogląda :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Wrz 2009, 07:25

qki007, dzięki za mądrą podpowiedz

fourup napisał(a): dostaniesz ostrzeżenie... :evil:

dziękuje Ci juz dostałem :) wiesz masz naprawdę dobre serce ze mnie nie zablokowałeś - będę Twoim sługą za taki miły gest. A jak byś nie zauważył tamte dwa inne posty są w innych tematach i całkowicie związane z wklejonym przezemnie zdjęciem. Dziwne troszkę macie zasady.

eaxene napisał(a):... takim się poprostu zjeżdża i on jedzie dalej......

tak zjeżdża się a później on zjeżdża trafiając w przystanek i zabija kilka osób....

eaxene napisał(a):... ale bądźmy szczerzy co on takiego zrobił?(bo na zdjęciach to nic niezwykłego nie robił..) ...

naprawdę nie widzisz podwójnej ciągłej? nie widzisz znaku zakazu wyprzedzania ? jednego czego nie widać na zdjęciu to tego ze koleś zaczął wyprzedzać przed wysepką i to na lewym prawie zostawiają wysepkę po prawej.

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez sprawiedliwy, 10 Wrz 2009, 23:14, edytowano w sumie 1 raz
sprawiedliwy

08 Wrz 2009, 08:57

sprawiedliwy napisał(a):
eaxene napisał(a):... ale bądźmy szczerzy co on takiego zrobił?(bo na zdjęciach to nic niezwykłego nie robił..) ...

naprawdę nie widzisz podwójnej ciągłej? nie widzisz znaku zakazu wyprzedzania ? jednego czego nie widać na zdjęciu to tego ze koleś zaczął wyprzedzać przed wysepką i to na lewym prawie zostawiają wysepkę po prawej.

Sprawiedliwy musisz bardzo mało jeździć skoro tak zbulwersowała Cię ta sytuacja. Rozumiem czemu eaxene dziwi się Twojemu oburzeniu bo takie sytuacje zdarzają się dziesiątki razy dziennie i tym co troszkę jeżdzą po prostu spowszedniały...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Wrz 2009, 11:25

sprawiedliwy napisał(a):naprawdę nie widzisz podwójnej ciągłej? nie widzisz znaku zakazu wyprzedzania ? jednego czego nie widać na zdjęciu to tego ze koleś zaczął wyprzedzać przed wysepką i to na lewym prawie zostawiają wysepkę po prawej.

i odpowiem tym cytatem:
Kubuch napisał(a):Sprawiedliwy musisz bardzo mało jeździć skoro tak zbulwersowała Cię ta sytuacja. Rozumiem czemu eaxene dziwi się Twojemu oburzeniu bo takie sytuacje zdarzają się dziesiątki razy dziennie i tym co troszkę jeżdzą po prostu spowszedniały...
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

08 Wrz 2009, 12:30

Ale niektóre te podwójne ciągłe są tak bezsensu malowane że nieraz zaczynasz wyprzedzać patrzysz a tam podwójna ciąga... I co wtedy?? nieraz też mi się tak zdarzało robić jak np. droga jest szeroka a ja mam skręcić w lewo nie wymuszając tego na innych przekraczam sobie wtedy tą podwójną ciągła i dojeżdżam do pasa skrętu w lewo... i już... nie tylko ja tak robie tylko masa ludzi.. i nie widzę nic w tym nadzwyczajnego...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2008

08 Wrz 2009, 12:40

Luke16 napisał(a):Ale niektóre te podwójne ciągłe są tak bezsensu malowane że nieraz zaczynasz wyprzedzać patrzysz a tam podwójna ciąga...

Miałem ostatnio lepszą sytuację jadąc w nocy z Bydgoszczy do Warszawy. Na pewnym odcinku drogi pomiędzy pasami są takie plastikowe brązowe słupki. Zacząłem wyprzedzać kolesia ale wrócić na swój pas już nie mogłem bo były te cholerne słupki. Na szczęście w nocy ruch niewielki więc przejechałem kawałek pod prąd a jak słupki się skończyły wróciłem na swój pas.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013

08 Wrz 2009, 13:45

@Luke16, [email widoczny po zalogowaniu] To, co piszecie nie świadczy najlepiej o Waszych umiejętnościach jazdy. Jest to raczej dowód na brak doświadczenia, brak umiejętności przewidywania i zdecydowaną przwagę fantazji nad wyobraźnią...
A przepisy są dla wszystkich takie same. Linia ciągła oznacza, ze nie wolno jej przekroczyć. I to bez wzgledu na to, czy chcesz wyprzedzać, czy chcesz zjechać do posesji.
A patrząc na bezsensownie wymalowane linie ciągłe, postaraj się spojrzeć na nie z punktu widzenia kierowcy jadącego z przeciwka... Jadę sobię, widzę dłuuugą prostą i ciągłą linię - znaczy to, że żadne łoś z przeciwka nie powinien wyskoczyć mi na czołówkę... Aż tu nagle ktoś stwierdza, że linia ciągła jest do d**y i zaczyna ciupać pod prąd, albo nagle zjeżdża "se" do posesji... :evil:

ech... młodzież za kólkiem... :mrgreen:

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 15:00 ]
Luke16 napisał(a):(...) nieraz zaczynasz wyprzedzać patrzysz a tam podwójna ciąga... I co wtedy??...
hmm... :roll:
A zaczynasz wyprzedzać, kiedy nie masz wystarczającej widoczności?
A zaczynasz wyprzedzać, kiedy nie widzisz drogi na odcinku niezbędnym do wykonania całego manewru?
Ojjj... nieładnie, nieładnie... :neutral:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990