BMW czy Honda?

29 Sie 2014, 00:51

Witam! Rozwazam zakup BMW e39 po liftingu 525i/530i lub Honda Accord 2.4 skrzynie manualne.
Glownie interesuja mnie awaryjnosc i ceny czesci. Generanie jestem fanej czysto japonskich samochodow obecnie Nissan Almera N15 made in Japan wiec dalej idac ta droga wybor jest prosty, Honda. Jednak jezdzilem kilkoma e39 i bardzo przydala mi do gustu. Jakosc wykonczenia, wyciszenie, pozycja za kierownica, komfort, dzwiek silnika, naped na tyl wszystko in plus. Accordem jechalem tylko raz tyle ze 2.0 i tez odczucia pozytywne lecz czuc ze to samochod troche nizszej klasy. Jesli mial ktos jeden lub drugi albo zna kogos kto takimi jezdzi prosilbym o opinie.
Pozdrawiam
Filips
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 11 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nissan Almera N15
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

29 Sie 2014, 08:16

No sam widzisz, ze nie ma porownania. To auta zupelnie innej klasy. Takze wybor jest raczej oczywisty ;) Zwlaszcza, ze jezdziles i Ci przypadlo do gustu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Sie 2014, 09:01

Accord 2.4 jest dosc trudno dostępny mało jest tych aut na sprzedaż. Jak chcesz świetne japońskie auto to zobacz ofertę Lexusa. Jednak większość z automatem co dla mnie osobiście in plus :D
BMW tez jest fajną opcją ze stosownym silnikiem.
Awaryjność na niskim poziomie ceny części oryginały dość drogie, ale na szczęście nie trzeba po nie często sięgać.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...