Hatchback/sedan benzyna do 50 tys.

28 Sie 2014, 10:55

Witam,
od dawna przeglądam forum, ale nadszedł czas zakupu nowego samochodu i tu zwracam się do was o pomoc w wyborze.
Posiadam budżet około 50 tys złotych dla samochodu z rocznika 2009 wzwyż lub około 35 tyś dla samochodu z rocznika 2007.
Warunki:
1. Silnik benzynowy moc 200KM+
2. Mile widziany napęd 4x4, lecz jest to niekonieczne
3. Spalanie w mieście w granicach 12-13l(mieszkam w mało zakorkowanym mieście)
4.BMW, Saab, Volvo odpadają

Myślałem nad:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Jakieś inne ciekawe propozycje?

Liczę na Waszą pomoc dla świeżaka na forum! :wink:
hallan1989
Nowicjusz

Auto: -

28 Sie 2014, 11:36

Jak tak patrzę na te Focusy i Mazdę na zielonych felgach zaczynam poważnie wątpić w ludzkość :? Ten pierwszy Focus już wisi sporo czasu, widziałem go dawno temu. Zluzuj trochę z rocznika, bo niewiele jest na prawdę fajnych aut spełniających Twoje wymagania.
hallan1989 napisał(a):Saab, Volvo odpadają
Odrzucasz najfajniejsze marki :wink:
Od siebie dodam AR 159 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Lex IS250 [link do oferty na Allegro wygasł] lub GS430 [link do oferty na Allegro wygasł] Wbrew pozorom ten drugi nie pali dużo :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Sie 2014, 11:45

No Is250 całkiem ładnie się prezentuje. Alfy odpadają wygląd nie podchodzi mi:)

Ciekawe co w tym Focusie jest nie tak, do Wa-wy mam 350km, trochę daleko by podjechać i sprawdzić.
hallan1989
Nowicjusz

28 Sie 2014, 12:00

Drugi Focus oberwał w tyl i chyba w przód.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Sie 2014, 12:00

Dlaczego BMW odpada ?

[link do mobile.de wygasł]

BMW ,BMW ,kup BMW ,kup BMW.
BMW nie będzie droższe w utrzymaniu niż Lexus,Alfa,Mazda czy Ford ze względu na mniejszą mniejszą awaryjności BMW niż u Alfy czy Forda i większa wytrzymałość niż u Mazdy czy Lexusa.Porównywanie awaryjności Alfy czy Forda do awaryjności BMW jest po prostu śmieszne,a porównywanie wytrzymałości Mazdy czy Lexusa do BMW jest również śmieszne. Beemki są często gęsto w lepszym stanie mimo ,że dostają z 10 razy większy wpierdziel.Droższe ceny części w przypadku BMW ? Oj zdziwiłbyś się ,że niektóre rzeczy w ASO Lexusa,Alfy,Mazdy czy Forda są nawet droższe niż w ASO BMW.
Vernim
Początkujący

Auto: _

28 Sie 2014, 12:08

Vernim napisał(a):Dlaczego BMW odpada ?

[link do mobile.de wygasł] ... 69728.html

BMW ,BMW ,kup BMW ,kup BMW.
BMW nie będzie droższe w utrzymaniu niż Lexus,Alfa,Mazda czy Ford ze względu na mniejszą mniejszą awaryjności BMW niż u Alfy czy Forda i większa wytrzymałość niż u Mazdy czy Lexusa.Porównywanie awaryjności Alfy czy Forda do awaryjności BMW jest po prostu śmieszne,a porównywanie wytrzymałości Mazdy czy Lexusa do BMW jest również śmieszne. Beemki są często gęsto w lepszym stanie mimo ,że dostają z 10 razy większy wpierdziel.Droższe ceny części w przypadku BMW ? Oj zdziwiłbyś się ,że niektóre rzeczy w ASO Lexusa,Alfy,Mazdy czy Forda są nawet droższe niż w ASO BMW.

Pokazałeś mi diesla, w temacie 2 razy zaznaczałem, że chcę benzynę. A poza tym bmw serii 1 to chyba najbrzydsze bmw jakie ten koncern produkuje:)

Koniu napisał(a):Drugi Focus oberwał w tyl i chyba w przód.

Po czym tak wnioskujesz?
Ostatnio edytowany przez hallan1989, 28 Sie 2014, 12:10, edytowano w sumie 1 raz
hallan1989
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
    W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...
    Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...

28 Sie 2014, 12:09

Vernim napisał(a):BMW nie będzie droższe w utrzymaniu niż Lexus,Alfa,Mazda czy Ford ze względu na mniejszą mniejszą awaryjności BMW niż u Alfy czy Forda i większa wytrzymałość niż u Mazdy czy Lexusa.Porównywanie awaryjności Alfy czy Forda do awaryjności BMW jest po prostu śmieszne,a porównywanie wytrzymałości Mazdy czy Lexusa do BMW jest również śmieszne. Beemki są często gęsto w lepszym stanie mimo ,że dostają z 10 razy większy wpierdziel.Droższe ceny części w przypadku BMW ? Oj zdziwiłbyś się ,że niektóre rzeczy w ASO Lexusa,Alfy,Mazdy czy Forda są nawet droższe niż w ASO BMW.
Największy bullshit jaki czytałem :lol: BMW nie jest trwalsze od Lexa. Są w lepszym stanie mimo że dostają wpierdziel? :shock: Ciekawe jakbyś się trzymał po dziesięciu sierpowych w stosunku do kogoś, kto nie dostał ani razu :roll:
A jak tam replika BMW z Dacii?? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Sie 2014, 12:29

W niektórych rzeczach pewnie Lex będzie trwalszy, w innych BMW. Na pewno Lexusa nie można zestawiać z badziewiami.

A tak w ogóle to czemu BMW odpada? Jak zluzujesz z rocznikiem to optymalny wybór pod Twoje kryteria.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Sie 2014, 12:30

hallan1989 napisał(a):Po czym tak wnioskujesz?
Klapa odstaje, maska z jednej strony (chyba) też. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Sie 2014, 13:55

Ogólnie szukam fajnego, że tak nazwę zapierdalacza, którym można pojechać na kręte górskie drogi i mieć z tej jazdy frajde :twisted: (mieszkam w górach) i na wakacje raz w roku :P .
hallan1989
Nowicjusz

28 Sie 2014, 14:15

Ja tu wcisnę Renault Megane R.S
Wiktor44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Citroen C5 I
Silnik: 2.0 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Sie 2014, 14:15

I może jeszcze Golf GTI.
Wiktor44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Citroen C5 I
Silnik: 2.0 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Sie 2014, 14:49

A ja zaproponuje Honda Civic VIII Type R
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

28 Sie 2014, 14:51

A coś ciekawego z oferty 4x4?
Mazda 6 mps nie koniecznie te co podałem w 1 poście?
Ewentualnie mitsubishi lancer rallyart?
hallan1989
Nowicjusz

29 Sie 2014, 08:29

Nie wiem czy mogę, ale odświeżam:)
hallan1989
Nowicjusz