Hatchback/sedan benzyna do 50 tys.

28 Sie 2014, 09:55

Witam,
od dawna przeglądam forum, ale nadszedł czas zakupu nowego samochodu i tu zwracam się do was o pomoc w wyborze.
Posiadam budżet około 50 tys złotych dla samochodu z rocznika 2009 wzwyż lub około 35 tyś dla samochodu z rocznika 2007.
Warunki:
1. Silnik benzynowy moc 200KM+
2. Mile widziany napęd 4x4, lecz jest to niekonieczne
3. Spalanie w mieście w granicach 12-13l(mieszkam w mało zakorkowanym mieście)
4.BMW, Saab, Volvo odpadają

Myślałem nad:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Jakieś inne ciekawe propozycje?

Liczę na Waszą pomoc dla świeżaka na forum! :wink:
hallan1989
Nowicjusz

Auto: -

28 Sie 2014, 10:36

Jak tak patrzę na te Focusy i Mazdę na zielonych felgach zaczynam poważnie wątpić w ludzkość :? Ten pierwszy Focus już wisi sporo czasu, widziałem go dawno temu. Zluzuj trochę z rocznika, bo niewiele jest na prawdę fajnych aut spełniających Twoje wymagania.
hallan1989 napisał(a):Saab, Volvo odpadają
Odrzucasz najfajniejsze marki :wink:
Od siebie dodam AR 159 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Lex IS250 [link do oferty na Allegro wygasł] lub GS430 [link do oferty na Allegro wygasł] Wbrew pozorom ten drugi nie pali dużo :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Sie 2014, 10:45

No Is250 całkiem ładnie się prezentuje. Alfy odpadają wygląd nie podchodzi mi:)

Ciekawe co w tym Focusie jest nie tak, do Wa-wy mam 350km, trochę daleko by podjechać i sprawdzić.
hallan1989
Nowicjusz

28 Sie 2014, 11:00

Drugi Focus oberwał w tyl i chyba w przód.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Sie 2014, 11:00

Dlaczego BMW odpada ?

[link do mobile.de wygasł]

BMW ,BMW ,kup BMW ,kup BMW.
BMW nie będzie droższe w utrzymaniu niż Lexus,Alfa,Mazda czy Ford ze względu na mniejszą mniejszą awaryjności BMW niż u Alfy czy Forda i większa wytrzymałość niż u Mazdy czy Lexusa.Porównywanie awaryjności Alfy czy Forda do awaryjności BMW jest po prostu śmieszne,a porównywanie wytrzymałości Mazdy czy Lexusa do BMW jest również śmieszne. Beemki są często gęsto w lepszym stanie mimo ,że dostają z 10 razy większy wpierdziel.Droższe ceny części w przypadku BMW ? Oj zdziwiłbyś się ,że niektóre rzeczy w ASO Lexusa,Alfy,Mazdy czy Forda są nawet droższe niż w ASO BMW.
Vernim
Początkujący

Auto: _

28 Sie 2014, 11:08

Vernim napisał(a):Dlaczego BMW odpada ?

[link do mobile.de wygasł] ... 69728.html

BMW ,BMW ,kup BMW ,kup BMW.
BMW nie będzie droższe w utrzymaniu niż Lexus,Alfa,Mazda czy Ford ze względu na mniejszą mniejszą awaryjności BMW niż u Alfy czy Forda i większa wytrzymałość niż u Mazdy czy Lexusa.Porównywanie awaryjności Alfy czy Forda do awaryjności BMW jest po prostu śmieszne,a porównywanie wytrzymałości Mazdy czy Lexusa do BMW jest również śmieszne. Beemki są często gęsto w lepszym stanie mimo ,że dostają z 10 razy większy wpierdziel.Droższe ceny części w przypadku BMW ? Oj zdziwiłbyś się ,że niektóre rzeczy w ASO Lexusa,Alfy,Mazdy czy Forda są nawet droższe niż w ASO BMW.

Pokazałeś mi diesla, w temacie 2 razy zaznaczałem, że chcę benzynę. A poza tym bmw serii 1 to chyba najbrzydsze bmw jakie ten koncern produkuje:)

Koniu napisał(a):Drugi Focus oberwał w tyl i chyba w przód.

Po czym tak wnioskujesz?
Ostatnio edytowany przez hallan1989, 28 Sie 2014, 11:10, edytowano w sumie 1 raz
hallan1989
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R18 e-tron quattro po raz pierwszy zwycięża w Sebring
    Audi odniosło kolejny historyczny sukces w sporcie motorowym. Wygrana Audi R18 e-tron quattro w dwunastogodzinnym wyścigu w Sebring na Florydzie, to jednocześnie pierwsze zwycięstwo wyścigowej hybrydy w tym klasycznym amerykańskim ...
    Jaką markę chłodnicy wybrać?
    Przedziurawiła mi się chłodnica wody i teraz myślę nad wymiana tylko nie wiem na jaką. Jakiej marki zamienić wybrać? Jeśli ktoś by się interesował to chodzi o chłodnice do audi a3 8p 2.0 tdi 16v 103kw 140km.

28 Sie 2014, 11:09

Vernim napisał(a):BMW nie będzie droższe w utrzymaniu niż Lexus,Alfa,Mazda czy Ford ze względu na mniejszą mniejszą awaryjności BMW niż u Alfy czy Forda i większa wytrzymałość niż u Mazdy czy Lexusa.Porównywanie awaryjności Alfy czy Forda do awaryjności BMW jest po prostu śmieszne,a porównywanie wytrzymałości Mazdy czy Lexusa do BMW jest również śmieszne. Beemki są często gęsto w lepszym stanie mimo ,że dostają z 10 razy większy wpierdziel.Droższe ceny części w przypadku BMW ? Oj zdziwiłbyś się ,że niektóre rzeczy w ASO Lexusa,Alfy,Mazdy czy Forda są nawet droższe niż w ASO BMW.
Największy bullshit jaki czytałem :lol: BMW nie jest trwalsze od Lexa. Są w lepszym stanie mimo że dostają wpierdziel? :shock: Ciekawe jakbyś się trzymał po dziesięciu sierpowych w stosunku do kogoś, kto nie dostał ani razu :roll:
A jak tam replika BMW z Dacii?? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Sie 2014, 11:29

W niektórych rzeczach pewnie Lex będzie trwalszy, w innych BMW. Na pewno Lexusa nie można zestawiać z badziewiami.

A tak w ogóle to czemu BMW odpada? Jak zluzujesz z rocznikiem to optymalny wybór pod Twoje kryteria.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Sie 2014, 11:30

hallan1989 napisał(a):Po czym tak wnioskujesz?
Klapa odstaje, maska z jednej strony (chyba) też. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Sie 2014, 12:55

Ogólnie szukam fajnego, że tak nazwę zapierdalacza, którym można pojechać na kręte górskie drogi i mieć z tej jazdy frajde :twisted: (mieszkam w górach) i na wakacje raz w roku :P .
hallan1989
Nowicjusz

28 Sie 2014, 13:15

Ja tu wcisnę Renault Megane R.S
Wiktor44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Citroen C5 I
Silnik: 2.0 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Sie 2014, 13:15

I może jeszcze Golf GTI.
Wiktor44
Początkujący

Prawo jazdy: 12 08 2014
Auto: Citroen C5 I
Silnik: 2.0 Benzyna
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

28 Sie 2014, 13:49

A ja zaproponuje Honda Civic VIII Type R
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

28 Sie 2014, 13:51

A coś ciekawego z oferty 4x4?
Mazda 6 mps nie koniecznie te co podałem w 1 poście?
Ewentualnie mitsubishi lancer rallyart?
hallan1989
Nowicjusz

29 Sie 2014, 07:29

Nie wiem czy mogę, ale odświeżam:)
hallan1989
Nowicjusz