BMW czy Opel ?

18 Sty 2008, 00:27

Witam wszystkich.

chciabym zebyscie mi doradzili ktory z tych modeli wybrac :

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

w samochodzie chodzi o mi o niezawodnosc, prezencje i wolabym bym limuzyne niz jakies male sporte autko. Auto napewno bede chial zrobic na gaz i mysle ze napewno to bedzie sekwencja. Pojemnosc zabardzo niemoze przekraczac 2,5L, wiecie chodzi o ubezpieczenie itp. niewiem co jesczze napisac.
mozecie mi naprzyklad przyblizyc jakie moga byc czeste usterki tych modeli itp.

mam tak jakby 2 kwoty na samochod:
1. to 6tys za auto + 3 tys za gaz
2. 9 tys za auto juz z gazem.
Druss
Nowicjusz

18 Sty 2008, 01:25

O Omegach słyszałem już tyle koszmarnych rzeczy, że nie wziąłbym jej nawet za darmo.

Z drugiej strony. Liczysz na niezawodność w aucie które ma ponad 300 tys. przebiegu?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Sty 2008, 01:28

Jeśli chodzi Ci o niezawodność to Omegę możesz odrzucić już na starcie.
Award
Nowicjusz

18 Sty 2008, 08:49

to omega jest taka awaryjna ???? :shock: nigdy bym nieprzypuszczal.

a znacie moze jakeis strony na ktorych moge dowiedziec sie czegos np o bmw ? (chodzi mi np o rostaw osi, poj bagaznika itp itd.)
Druss
Nowicjusz

18 Sty 2008, 09:57

BMW słynie z niezawodnośći ale ten przebieg 300tys to nie wrózy optymistycznie ;)
Ale uważam że to jest zdecydawanie lepsze od omegi. Lepiej poszukaj sobioe dobra BMW z mniejszym przebiegiem a nie kupuj tych autek ;)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

18 Sty 2008, 14:54

a co do tego bmw to bralem takl tylko na pokaz zebycie wiedzieli o jaki model mi chodzi itp. ten co dalem wam to nie jest ten co ja chcialbym go kupic. narazie tylko sie tak zastanawialem ale raczej wlasnie wezme bmw.

dzieki za pomoc :beer:
Druss
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
    Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...

18 Sty 2008, 14:58

miszarus napisał(a):BMW słynie z niezawodnośći ale ten przebieg 300tys to nie wrózy optymistycznie ;)
Ale uważam że to jest zdecydywanie lepsze od omegi. Lepiej poszukaj sobioe dobra BMW z mniejszym przebiegiem a nie kupuj tych autek ;)

Przebieg w tym samochodzie to minimum!!!
300tys.km. na 17 lat to wychodzi niecale 20tys.km rocznie to jest minimum!!
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

18 Sty 2008, 15:27

slowik93 napisał(a):Przebieg w tym samochodzie to minimum!!!
300tys.km. na 17 lat to wychodzi niecale 20tys.km rocznie to jest minimum!!

To też fakt. Takimi samochodami zazwyczaj robi się więcej kilometrów, bo nie po to ludzie kupowali w swoich czasach taką furę, żeby przyglądać się jej w garażu.

No, ale niestety. Nawet na BMW 300 tys. km to dużo. Nie oszukujmy się.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Sty 2008, 17:14

BMW słynie z niezawodnosci - buhahaha :lol:
Omega jest o wiele mniej niezawodna niz ta 5tka
Tylka ja bym wybrał 2.0 16v osiagi bardzo dobre a nie wydasz tyle na gaz czy benzyne niz w 2,5 czy topowej wersji 3.0
passek b5
Początkujący