REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jiGsaw napisał(a):Te dawne Volvo tak, wypadały porównywalnie, ale nie te od kilkunastu lat FordoVolva.
halsky11 napisał(a):jiGsaw napisał(a):Te dawne Volvo tak, wypadały porównywalnie, ale nie te od kilkunastu lat FordoVolva.
czy ja wiem? ten silnik 2,5 tdi ma juz swoje lata to niejest jakas nowa kontrukcja, a juz napewno nie fordowska, volvo zawsze odznaczalo sie na tle innych pojazdow wysoka wytrzymaloscia , ale kosztem komfortu i stylistyki
Tribul napisał(a):Powiem tylko tak, silnik w BMW o którym tutaj mowa był 3 lata z rzędu silnikiem roku. Są ciche (w środku po dodaniu gazu nie ma praktycznie klekotu tylko piękny szum), dynamiczne.Ogólnie w tym aucie można się zakochać:) Volvo nigdy nie jechałem jedyne co wiem to znajomy miał Volvo 2,5 diesel i narzekał że awaryjny i masakra koszta.
Tribul napisał(a):Nie wiem nie znam się na Volvo,mówie tylko to co przechodził mój znajomy w Volvo z silnikiem 2,5 TDI. Więc proszę nie mów że gadam głupoty,może to pojedyńczy przypadek. Natomiast wiem że ogólnie silniki 2,5 TDI w latach 90tych były awaryjne i w BMW,OPEL i AUDI.Padały tam pompy, które naprawdę nie są tanie:/Jak jest w nowszych, nie mam zielonego pojecia, wiem tylko że 3.0 diesel w BMW jest naprawdę bardzo dobry.Pozdrawiam
jiGsaw napisał(a):W TDS padały pompy i w zasadzie tylko to, reszta była bardzo dobra, 2.5 TDI V6 to dno, V5 to dobry silnik.
BTW. Nie wiem, czy wiecie, ale 2.5 TDS to jedyny silnik nie zaprojektowany przez BMW, który jeździł w tych autach.