Witam, niedawno odebrałem prawko i nasuwa się pytanie co dalej.. niestety rodzice nie mają samochodu także nie mam od kogo brać i noszę się z zakupem czegoś.. I tu jest problem.. Do dyspozycji mam max 8tys wraz z opłatami. Polecano mi Hondę Civic V, Opla Tigrę i Astrę oraz kilka innych. Ciężko mi o własne zdanie, gdyż nie znam się na motoryzacji. Nie chciałbym, żeby to auto było bardzo małe i niepraktyczne - przykład Fiat SC, ani też żeby nie było za duże i niezgrabne. Golf III? Polo III? Mile widziane by było dość ekonomiczne. Prosiłbym o jakieś sugestię, ewentualnie podpowiedzi, bo moja wiedza na rynku samochodowym nie jest zbyt rozległa, pozdrawiam!
Ja z Częstochowy, także kawał drogi i jeszcze trochę tam mam rozejrzę się za Astrą na krajowym podwórku. A co myślicie o komisach samochodowych / autoryzowanych dilerach??
Ja bym nie polecał dwulitrowej astry 16v, bo nie wyrobisz na paliwo, śmiem twierdzić, że wolisz coś ekonomicznego to już Civic V 1.4 16 v sam ją miałem nie pali wiele ale na obecne ceny benzyny może być dużo, więc może golf III diesel ale polecam kupić w Polsce a przed kupnem pojechać z takim golfem do serwisu i niech mu silnik sprawdzą itd.
ja zaczynalem od golfa 3 - trafila mi sie wersja 1.4 i naprawde bylo ok. jezdzilem nim ponad rok.
jego zalety to to ze tankujesz i jedziesz - kupujac odpowiedni egzemplarz nie masz wkladu wlasnego.
no i spalanie nie jest najwieksze a jak bedziesz chcial zmienic samochod to szybko znajdziesz kupca
Elektryczne supersamochody. Przyszłość sportowych aut czy chwilowa moda? Świat motoryzacji przechodzi transformację w kierunku elektromobilności. Supersamochody z napędem elektrycznym osiągają coraz lepsze parametry, często przewyższając osiągi swoich spalinowych odpowiedników. Producenci ...
Zabici bez zaiętych pasów Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.