BMW- ??dobry wybór

18 Gru 2008, 00:31

Jak myslicie czy BMW E46 to dobry wybur jezeli chodzi o wlasciwosci jezdne i jazde bokiem czy palenie gum?
SoNnY1311
Nowicjusz

18 Gru 2008, 07:41

Wg mnie szkoda tego autka na drift. Brałbym jakieś starsze BMW. Żeby w miarę poważnie myśleć o jeżdżeniu boczkami to bez przeróbek się nie obejdzie (twarde zawieszenie, podniesienie mocy silnika, pochylenie przednich kół, szpera, wywalenie wszystkiego ze środka, kubełki...) co jak dla mnie sprawia, że auto staje się niewygodne do codziennego użytkowania. Jeśli chcesz tym 'poszaleć' raz na jakiś czas, baz jakichś ambitniejszych zamiarów (typu zawody) to jak najbardziej Ci wystarczy.
scaut
Nowicjusz

Miejscowość: Trzebinia

18 Gru 2008, 11:34

Wg mnie to w ogóle szkoda autek na drift :)
Jeszcze nie driftowałem BMW ale jak najbardziej polecam Nissana 200 lub 240SX. Typowe autka do driftu. Super się trzymają na drodze :)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

18 Gru 2008, 12:08

no wiadomo, że szkoda ;) ale za to jaka frajda ! :)nissan podobno ma świetny rozkład masy ale nie wiem jak się prowadzi, nie było jakoś okazji
scaut
Nowicjusz

18 Gru 2008, 18:39

A czy napęd na tył jest dobry, bezpieczny?
SoNnY1311
Nowicjusz

18 Gru 2008, 20:03

Żaden napęd nie jest bezpieczny, jeśli nie potrafisz rozważnie jeździć.

Takią fajną sentencję ostatnio przeczytałem "Żadne ABS, ESR, xyz ani www nie zastąpi ci mózgu".
el_gringo_dado
Nowicjusz

18 Gru 2008, 21:29

BMW=będziesz miał bydatki. Jak chciałbyś je przerabiać na auto do driftu to koszta tego wyniosłyby cię ponad połowę wartości auta.W/g mnie to się nie opłaca i rzeczywiście szkoda takiego auta na przeróbki i dobijanie na torze.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

19 Gru 2008, 00:00

A ręczny w tym samochodzie blokuje wszystkie koła czy tylko przednie czy tylne?
SoNnY1311
Nowicjusz

19 Gru 2008, 00:05

A jeżeli chodzi o wybór auta to lepsze było by BMW czy jakiś nowszy VW golf 4 czy 5 ?
SoNnY1311
Nowicjusz

19 Gru 2008, 11:19

Wszystko zależy na jaki egzemplarz trafisz. Ręczny zawsze łapie tylko tylne koła. Jeśli chodzi o drift to regulamin i tak dopuszcza tylko samochody tylnonapędowe. Poza tym prowadzenie w poślizgu auta z FWD jest cięęęężkim zadaniem... RWD daje znacznie lepszą kontrolę :) Ja generalnie wolę auta z napędem na tył. Ostatnio przesiadłem się na autko przednionapędowe i czuję różnicę (czego się nie spodziewałem w zwyczajnej codziennej jeździe); szczególnie daje mi się we znaki różnica przy szybkim ruszaniu (wydaje mi się po prostu, że przednie koła nie radzą sobie z jednoczesnym przeniesieniem mocy i kierowaniem autem). Poza tym na pewno w czyjejś stopce czytałeś: 'Gdyby Bóg uważał, że przedni napęd jest lepszy to chodzilibyśmy na rękach'.

Na torze w Wyrazowie widziałem gościa, który świetnie radził sobie Poldkiem, twierdził, że bez przeróbek, ale w to jakoś wierzyć mi się nie chciało ;)
scaut
Nowicjusz

19 Gru 2008, 15:13

zobacz
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

jak na tył. naprzód musiał mieć?
SoNnY1311
Nowicjusz

19 Gru 2008, 15:17

Albo to:

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
SoNnY1311
Nowicjusz

19 Gru 2008, 15:30

motorro napisał(a):BMW=będziesz miał bydatki. Jak chciałbyś je przerabiać na auto do driftu to koszta tego wyniosłyby cię ponad połowę wartości auta.W/g mnie to się nie opłaca i rzeczywiście szkoda takiego auta na przeróbki i dobijanie na torze.

kolega ma racje ja mam BMW E36 318i piękna bardzo sobie nią chwale wiesz czasami boczki się kręci ale tak jak kolega mówi szkoda auta na drift jesli ktos chce cos na drift polecam malucha super sprawa!!!!
jelonek323
Nowicjusz

Miejscowość: Żywiec

19 Gru 2008, 17:12

A w zimie nie masz problemów z jazdą, podjazdami pod górę?
SoNnY1311
Nowicjusz

19 Gru 2008, 17:16

SoNnY1311 napisał(a):A w ziemie nie masz problemów z jazdą, podjazdami pod górę?

właśnie to jest problem wiesz w zimie jestem zdany tylko na pogodę ale mam w bagazniku 3 kostki brukowe takie dostyc cięzkie i nawet to pomaga na drodze ale pod góre jest oprzerabane ale zatem lato super się jezdzi:) :D
jelonek323
Nowicjusz

Miejscowość: Żywiec