Bmw e-36 czy Mazda 323F

21 Maj 2008, 14:28

Witam moje pytanie jest takie rozważam zakup auto pomiedzy tymi dwoma modelami. Mam zamiar kupic mały benzynowy lub duzy na gaz. Moje pytanie jest takie które według was bedzie tańsze w utrzymaniu i lepiej będzie mi służyć? Mazda słynie z niezawodności ale znowu jak juz cos sie stanie to części drogie. A z Bmw też "niby" części drogie nie wiem czy jest to stereotyp czy prawda.
Gonzo
Nowicjusz

21 Maj 2008, 14:41

Ceny części mogą być porównywalne, ale to nie znaczy, że są tanie. Jak chcesz się upewnić, to możesz poszukać w sklepach lub np na allegro. Mając te dwa auta do wyboru musiałbym się poważnie zastanowić, bo tak jak powiedziałeś, mazda jest mniej awaryjna, a bmw po prostu bardziej mi się podoba ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

22 Maj 2008, 21:45

0 zainteresowania tematem :/
Gonzo
Nowicjusz

23 Maj 2008, 10:29

Co do Bmw to nie wiem, ale co do Mazdy 323 to kuzyn taką ma w hatchbaku coś jak ten:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tyle że z jakimś mocniejszym silnikiem, zagazowana - auto bezawaryjne od kiedy sprowadził rok temu z Niemiec. Zawieszenie jest sztywne, a auto bardzo dynamiczne, zwłaszcza pow. 4000 RPM
gRZEHU
grzehu1982
Nowicjusz

28 Maj 2008, 22:15

Mazda
automaniak100
Początkujący

Miejscowość: Kościerzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowa Toyota Yaris na polskim rynku
    Hybrydowa wersja miejskiej Toyoty Yaris w szybkim tempie zdobyła sobie uznanie polskich kierowców. Od debiutu w czerwcu br., polscy klienci zamówili już 292 sztuki Yarisa Hybrid. Plan sprzedaży Toyota Motor ...