BMW e-46 330 d 204 km 2004 r zamiana na Audi

01 Lut 2018, 00:36

Witam
Mam pytanie chcę prosić o poradę posiadam BMW e-46 204km 330d 2004 r chcę sprzedać ten samochód, ale od pewnego czasu nie posiadam kupca, ale jedynie dużo chętnych na zmianę. Ogólnie nie potrzebuję samochodu, i mam taką propozycję zamiany na . Audi A8 D2 Quattro 4.2 z gazem. 310 km 1997r. Poradźcie mi czy Audi bym mógł szybciej sprzedać, jeśli bym zrobił zamianę. Oba auta są w dobrym wypasie.
Nie wiem, co robić. :(
Marekus1225
Aktywny

Prawo jazdy: 15 04 1979
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: bmw
Silnik: 3.00 diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Lut 2018, 09:23

A8 będzie Ci ciężej sprzedać, dziwne że e46 sprzedać nie możesz. Albo to wyjątkowy łup albo cena nie pasuje, daj link do ogłoszenia i rzucimy na to okiem może coś trzeba zmienić czego Ty nie jesteś świadomy.
Na nic sie nie zamieniaj sprzedawaj swoje.
Ps. Kategoria "problemy techniczne" nie są odpowiednie dla tego tematu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lut 2018, 22:31

Dzięki wam za poradę ogólnie mówiąc to nie wiedziałem, co mam robić no, ale teraz wiem.
Samochód kupiłem rok temu za 15,500 włożyłem w niego 4500 zł nowe wtryski świece maglownica sterownik świec nawigacja ponad 1000zł nowy olej w skrzyni nowe ksenony, bo już były wypalone odblaski i nowe klocki może i ponad 4,500 wyszło samochód wyrywa ziemię z pod kół chodzi jak szwajcarski zegarek jedynie, co to trzeba by odświeżyć przednie siedziska zszedłem z ceny, bo nie ma chętnych a co ma mi stać i opłaty robić a Ojciec mi daje swój samochód, kiedy tylko mi potrzebny to, po co go mam trzymać. Samochód naprawdę wart tych pieniędzy wysyłam wam link z aukcji napiszcie, co jest nie tak, że tylko na zamianę mam chętnych

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :(
Marekus1225
Aktywny

01 Lut 2018, 23:22

Opis powiedzmy że ok z małymi uwagami
-wyrzuć te światełka albo przynajmniej skasuj to z opisu bo wiocha
-słowo "piękne" BMW ,out, ten egzemplarz taki nie jest
Teraz przejdzmy do karoserii
Na zdjęciach widać że tłuczona z każdej strony i to jest pewnie powod ktory utrudnia Ci sprzedaż.
Moja rada pojedz do blacharza i niech Ci chociaż te szpary poustawia bo to odrazu widać.
Kolejna sprawa to kapsle od felg. Weź dokup takie rzeczy i zrob tak jak trzeba a nie jeden jest drugiego nie ma a trzeci inny.
Następnie zaślepki od haka tył i przód, takie małe detale a odrazu zniechęcają.
Co to jest pod klapką paliwa ta czarna kropka na zderzaku i błotniku?
Warto zrobić ładne fotki na ładnym tle a nie takie na odpier....
A i coś z tymi lampami z tyłu zrob bo widać że w błotnikach są zwykłe a w klapie dymione
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

02 Lut 2018, 00:03

Dzięki ci info i za szczegóły, które opisałeś, ale nie wiem, o jakie światła chodzi czy te w kabinie samochodu? No tak to dobra uwaga samochód nie jest tłuczony z żadnej strony tylko zdjęcie tak dziwnie wyszło, że może i tak wygląda, ale tak nie jest samochód nie ma żadnych wgięć i rdzy i spód auta zdrowy jak dzwon. Nie mam pojęcia, o jakie szpary chodzi? Ok to kapsle dokupię nigdy bym się nie spodziewał, że brak kapsli to problem dla mnie to drobiazg kosztuje grosze. Ładnie go umyję i porobię ładne fotki i zobaczymy czy masz rację jak pójdzie przyjdę do ciebie to flaszkę wypijemy Ja bym nigdy nie pomyślał, że na takie drobiazgi ludzie zwracają uwagę może dla tego, że ja nie jeszcze raz
Dzięki
Marekus1225
Aktywny

02 Lut 2018, 00:50

Marekus1225 napisał(a):ale nie wiem, o jakie światła chodzi czy te w kabinie samochodu?
chodziło mi żebyś wymontował te światła z pod nóg a także o tylne światła. Te w błotnikach są ok a w klapie bagażnika przyciemniane.
Marekus1225 napisał(a):No tak to dobra uwaga samochód nie jest tłuczony z żadnej strony tylko zdjęcie tak dziwnie wyszło, że może i tak wygląda
jest tłuczony i to widać tylko może Ty nie masz takiej świadomości
Marekus1225 napisał(a):Nie mam pojęcia, o jakie szpary chodzi?
porównaj sobie tylko szpary
Maska-błotniki
Klapa-błotniki
Zauważ że z jednej strony jest szpara większa a z drugiej mniejsza.
Marekus1225 napisał(a):Ładnie go umyję i porobię ładne fotki i zobaczymy czy masz rację jak pójdzie przyjdę do ciebie to flaszkę wypijemy
z tym może być problem bo mieszkam we Francji :wink:
Marekus1225 napisał(a):Ja bym nigdy nie pomyślał, że na takie drobiazgi ludzie zwracają uwagę może dla tego, że ja nie
duza większość ludzi kupuje oczami czasami najgorszy szrot dużo szybciej się sprzeda od obd artego ale super mechanicznie auta.
Oglądałem Twoje ogłoszenie na tel, na lapku bym pewnie do wielu innych rzeczy się przyczepił.
Będę miał trochę czasu to obejrze dokładnie na laptopie i pozaznaczam defekty ktore wymagają uwagi
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...

11 Lut 2018, 20:42

Strzalkami na czerwono masz zaznaczone o jakie szpary chodzi, porownaj sobie z jednej i drugiej.
Strzalka niebieska zaznaczylem lampy tylne zebys zobaczyl roznice.
powiedz co to jest pod klapka wlewu paliwa to co zaznaczylem kolkiem?
Kolejna sprawa to kierownica, jest recznie obszyta jakims kondonem z allegro za 100zl. Swiadczy to o wysokim przebiegu i napewno to tez zniecheca
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

11 Lut 2018, 21:21

Ok dzięki za info jeśli chodzi koło wlewu paliwa to jest minimalne wgięcie ale to nie nie można zbyt wiele wymagać to jest samochód z salonu wiadomo że to 2004 r a nie 2018 jeśli się da usunąć to co pokazałeś to usunę a jeśli nie to nie takiego kupiłem z tego co wiem to facet cofał na światłach bo chciał zmienić pas i uszkodził zderzak chłodnicę oleju i maskę tak mi powiedział właściciel kupiłem już zrobionego tak jak stoi i tak sprzedaję. Ale to bardzo dziwne że nadal dostaję wiadomości o zamianie jeśli samochód by był taki zły to i na zamianę nie było by chętnych.
Marekus1225
Aktywny

26 Gru 2018, 22:02

Witam
Mam problem ze sprzedaż auta kilka miesięcy go sprzedaję i nic. To prawda wcześniej samochód miał blacharkę zaniedbaną, choć nie było żadnej rdzy, ale teraz oddałem do malowania, ponieważ farba od słońca była zniszczona. Ale teraz wygląd blachy jest idealny. Jedynie, co to zostało to siedziska przednich foteli są do odnowienia, choć na zdjęciu tego tak nie widać. Było już około 5 osób przed malowaniem auta i ze 4 po malowaniu i to dziwne każdemu się podoba, kto zobaczy to już mnie denerwuje każdy mówi, że autko chodzi super i blacharka super i mówi, że odezwie się następnego dnia i spisze umowę i koniec sprzedaży tak większości mówią odchodzą jak by to był jakiś wrak, ale już nie mam pojęcia, co mam zrobić, aby go jakoś sprzedać. Napiszcie, co może być problemem to prawda przednie fotele są zaniedbane, ale przecież nie chcę dużej kasy za to auto włożyłem w niego jakieś 5 tyś nowy aku i wiele części nowych autko chodzi naprawdę super zbiera się pięknie aż chce się jechać i wcisnąć pedał. Dajcie jakiś namiar, co może być nie tak. Wysyłam link
Dzięki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Marekus1225
Aktywny

26 Gru 2018, 23:01

Marekus1225 napisał(a):Dajcie jakiś namiar, co może być nie tak
cena !! Za niska, masz polifta z 3 litrowka wystawiona w cenie przedlifta że smieciowym 2.0 popatrz po ile chodzą takie jak Twoje i podnieś cenę bo ta jest mocno podejrzana
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Gru 2018, 23:16

Ok duże dzięki za info postaram się to zmienić.
wysyłam link do aukcji no to prawda auta w tej cenie chodzą wyżej ale z tego powodu że nie miałem kupców zeszłem z ceny. Auto tak jak pisałem włożyłem w niego 5000 tyś i jestem i tak wiele stratny ale co z tego zumist zarobić choć pare groszy to jestem stratny parę tyś. nawet swojej ceny co włożyłem nie mogę odzyskać.
jeszcze raz dzięki jeśli byś miał jakieś uwagi daj znać.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][id1]-20181226-[diplayLink]-2016047@1-20181226215751
Marekus1225
Aktywny

26 Gru 2018, 23:22

Obniżanie ceny czasami nie działa a wręcz odwrotnie. Gdy widzisz auto doinwestowane i wraz jest cena duzo zanizona no to chyba cos musi być cos podejrzanego nie sądzisz? Kiedyś miałem ładnego Civica, potrzebowałem szybko gotówki i wystawilem ok 2 tysie poniżej średniej, nie bylo praktycznie zainteresowania, ponioslem cenę o 5 tys i tel aż gorący
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Gru 2018, 00:03

Ok dzięki za info postaram się to jakoś zmienić i zobaczymy, co będzie się działo. Czy go widziałeś? Kilka miesięcy temu lakier się łuszczył w nie, których miejscach zderzaki i błotniki nie były dopasowane itd, ale teraz jest wszystko zrobione i nie ma się, do czego czepić. owszem jakieś zainteresowanie jest ale tak jak pisałem kto ogląda przejedzie się i chwali ale nic z kupna nawet się nie targuje wygląda to tak jak by ktoś do kupujących mówił nie kupuj bo kradziony tak to wygląda aż ręce opadają ze złości..
Marekus1225
Aktywny

27 Gru 2018, 10:18

Tak widziałem jest o niebo lepiej niż wcześniej chodź cena wciąż niska ja jeszcze dałbym 1.5 do góry, masz bardzo fajna wersje wyposażenia a nie cenisz jej.
Marekus1225 napisał(a):nawet się nie targuje wygląda to tak jak by ktoś do kupujących mówił nie kupuj bo kradziony
bo juz Ci mówiłem ze za 11 tys ogłoszenie bylo bardzo podejrzane
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Gru 2018, 22:11

Ok dzięki zmieniłem na 14 tyś i zobaczymy co będzie się działo abyś miał rację. Dzięki za info
Marekus1225
Aktywny