BMW e30 320i, warto?

30 Wrz 2015, 22:24

Witam serdecznie, chciałbym się poradzić na temat samochodu bmw e30 z silnikiem 320i ( m20b20 ) 129km 1989r - o co mi chodzi? mianowicie chciałbym sie dowiedziec czy aby na pewno samochód ten będę w stanie utrzymac, nie chodzi mi o to ile pali, ale o to czy silnik jest bądź nie jest awaryjny. chciałbym nim jezdzic na co dzien, tj do pracy, do sklepu, na wakacje w góry, nad morze, do czech, no po prostu gdzie poniesie, i czy ten samochód podoła takim wyzwaniom? oczywiście wszelkie wymiany olejów filtrów, będę robił na czas, ale chce wiedzieć co może mnie zaskoczyć w tym samochodzie, aktualnie mam na oku egzemplarz w COUPE, zdrowa blacha bardzo ładne auto bez zadnych oznak korozji, silnik równo pracuje (z tego co mówi sprzedawca) za samochód chce 12.000zł. niestety po samochód mam 646km, czy bede musial podczas powrotu robic przerwe na postój, aby ochłodzić silnik? cokolwiek, nie wiem, prosiłbym kogoś kto naprawdę się zna o jakieś informacje na temat tego silnika i ogólnie samochodu, na co zwracać uwagę itp itd, aktualnie jeżdzę małym fiatem, wczesniej miałem hondę civic 1.6 z silnikiem DOHC, ale nigdy jeszcze BMW, dlatego bardzo proszę o szczerą recenzję od kogoś kto się zna. Pozdrawiam :) ps. jeżeli jest już taki temat proszę o przekierowanie - wpisałem w wyszukiwarkę ale nie znalazłem. :|
Manieek71
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 1993
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Fiat 126p
Silnik: 650
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

30 Wrz 2015, 23:02

Wrzuć link do upatrzonej e30 to Ci powiem czy jest coś warta.
M20 to silnik legenda, prawie niezniszczalny. A e30 to samochód, który pokochasz od pierwszej jazdy;) Jako były właściciel wielu e30 coś o tym wiem;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

30 Wrz 2015, 23:15

Kilka fotek e30 :)
[tymczasowy link do zdjęcia niedostępny]
Manieek71
Nowicjusz

01 Paź 2015, 08:38

Manieek71 napisał(a):Kilka fotek e30

Zdjęcia zrobione tak, że nic nie można z nich wywnioskować.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

01 Paź 2015, 16:51

Gość, który sprzedaje twierdzi, że w samochód poszło kupie pieniędzy i nie ma nic co mogłoby mnie zaskoczyć, zdrowa blacha, kielichy itp. mam kilka zdjęć z miejscami w których często występują wżery w tym modelu, dość dokładne i nic tam nie ma, pieknie wygląda. Więc nie wiem, e30 to klasyk więc cena jest jaka jest, a może to serio jest perełka, tylko nie wiem jak z silnikiem, czy to mi zaraz nie padnie w drodze, bo to jednak 600+km
Manieek71
Nowicjusz

01 Paź 2015, 22:32

To wrzuć tutaj zdjęcia wszystkiego czego tylko masz,jest tutaj nieoceniony specjalista od takich samochodów czyli kirin88 i to on oceni najlepiej :ok: .
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sekrety Takumi - kim są rzemieślnicy Lexusa?
    Samochody Lexusa wyróżniają się wieloma cechami - odważną stylistyką z atrapą chłodnicy w kształcie klepsydry, napędami hybrydowymi, które są wizytówką marki i nietypowymi rozwiązaniami, jak ruchome zegary. ...
    Stylowy kabriolet
    Nazwa kabriolet pochodzi z języka francuskiego i podobnie jak w przypadku coupé, pierwotnie odnosiła się do wozów ciągniętych przez konie. Kabrioletem nazywano jednoosiowy lekki powóz z opuszczanym dachem. ...