Witam serdecznie, chciałbym się poradzić na temat samochodu bmw e30 z silnikiem 320i ( m20b20 ) 129km 1989r - o co mi chodzi? mianowicie chciałbym sie dowiedziec czy aby na pewno samochód ten będę w stanie utrzymac, nie chodzi mi o to ile pali, ale o to czy silnik jest bądź nie jest awaryjny. chciałbym nim jezdzic na co dzien, tj do pracy, do sklepu, na wakacje w góry, nad morze, do czech, no po prostu gdzie poniesie, i czy ten samochód podoła takim wyzwaniom? oczywiście wszelkie wymiany olejów filtrów, będę robił na czas, ale chce wiedzieć co może mnie zaskoczyć w tym samochodzie, aktualnie mam na oku egzemplarz w COUPE, zdrowa blacha bardzo ładne auto bez zadnych oznak korozji, silnik równo pracuje (z tego co mówi sprzedawca) za samochód chce 12.000zł. niestety po samochód mam 646km, czy bede musial podczas powrotu robic przerwe na postój, aby ochłodzić silnik? cokolwiek, nie wiem, prosiłbym kogoś kto naprawdę się zna o jakieś informacje na temat tego silnika i ogólnie samochodu, na co zwracać uwagę itp itd, aktualnie jeżdzę małym fiatem, wczesniej miałem hondę civic 1.6 z silnikiem DOHC, ale nigdy jeszcze BMW, dlatego bardzo proszę o szczerą recenzję od kogoś kto się zna. Pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()
ps. jeżeli jest już taki temat proszę o przekierowanie - wpisałem w wyszukiwarkę ale nie znalazłem.
![Neutral :|]()