Bmw e30, latająca kierownica, muli na starcie

16 Lis 2009, 12:48

Witam,

Mam problem z moją e30-tką (316i). Gdy auto osiągnie prędkość powyżej 80km/h, kierownica zaczyna mi latać. Wygląda to jakby były źle wyważone koła, lecz czy na pewno ? Spotkaliście się z czymś podobnym ?

Drugim problemem jest to, iż auto strasznie muli przy starcie na zimnym silniku. Stoję np. na światłach, pedał w glebę na jedynce a one jedzie powoli, dopiero po chwili jakby nabiera mocy i przyspiesza. Czy wymiana świec coś tu pomoże ?

pozdrawiam,
bmw;)
bmw;)
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
  • 16 Lis 2009, 13:10

Jeśli chodzi o drgania kierownicy to mogą być nie wyważone koła może być wiele innych przyczyn trzeba podjechać na kanał i zobaczyć.

A drugi problem zimnego silnika że nie przyspiesza wystarczająco problemem może być problem z gaźnikiem
    irekman66
    Nowicjusz

Miejscowość: Strzelno

16 Lis 2009, 16:22

irekman66 napisał(a):A drugi problem zimnego silnika że nie przyspiesza wystarczająco problemem może być problem z gaźnikiem

Z tego co mi wiadomo to ta e30-tka nie posiada gaźnika :shock:, tylko jest na wtrysku.
    Ostatnio edytowany przez bmw;) 16 Lis 2009, 16:27, edytowano w sumie 2 razy
    bmw;)
    Nowicjusz

16 Lis 2009, 16:26

A no tak .... Masz racje.
    A jak ci odpala rano na zimnym silniku ?
    irekman66
    Nowicjusz

16 Lis 2009, 16:28

Po odpaleniu rano obroty skaczą do 1,5 i przez chwilę utrzymują, pomijam już fakt iż ze 2 sekundy trzeba go popiłować ale to tak zawsze.
    bmw;)
    Nowicjusz

16 Lis 2009, 16:32

Kolego możesz mieć przestawiony zapłon. :cool:
    irekman66
    Nowicjusz