Renalut clio - przegub

15 Lis 2009, 15:46

Padł mi ostatnio lewy przegub w reno clio 99r. Mechanik kilka dni szukał części po czym kupił całą półoś, mówiąc że w tej wersji clio nie da się kupić samego przegubu.
Czy to prawda? Wiem, że w niektórych autach tak faktycznie jest. Chcę się upewnić czy mechanik mnie ściemnia czy mówi prawdę. Sama się na tym nie znam, jak to kobieta :)
Proszę i pomoc. Z góry dziękuję.
Martens
Nowicjusz

Miejscowość: Belgia
  • 15 Lis 2009, 17:18

Piecyku martenowski :grin: to jest możliwe ,gdyż od strony skrzyni biegów przegub jest przykręcony kilkoma śrubkami(trójkątna blacha z uszczelką) ,gdy się chce odkręcić przegub to wylewa się olej ze skrzyni biegów z pod tej blachy.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lis 2009, 19:49

No niestety Francuzy mają to do tego że jak siądzie przegub to trzeba wymienić pół oś z przegubem.
    irekman66
    Nowicjusz

Miejscowość: Strzelno

15 Lis 2009, 23:10

Dziękuję Wam za odpowiedź. Przynajmniej wiem ze nie próbują na mnie zarobić :)
    Martens
    Nowicjusz

Miejscowość: Belgia
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na wybojach przede wszystkim płynnie
      Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...
      Opel powraca do sportu samochodowego
      Marka Opel powraca do sportu samochodowego, w tym także – z nowym modelem Opel ADAM – do rajdów samochodowych w ramach międzynarodowego programu oraz na tor z nową Astrą OPC w programie ograniczonym do ...