BMW E30 M3

08 Maj 2010, 22:04

A wiec jednak gościu sprzeda za 900 zł i chyba ją biorę gościu mówi ze to sportowa oryginalna wersja mi sie zdaje ze chodzi mu o tą M-technic mój kumpel ma praktyki na mechanice to coś taniej bede mieć jak bede z nim robić jeszcze foto muszę porobić a jechać mi sie tam nie chce w wolny czas pojadę i zamieszczę je na forum
krystian1332
Nowicjusz

Miejscowość: NT

09 Maj 2010, 09:15

Sportowa oryginalna wersja za marne 900zł,gościu napewno kręci.Nikt za grosze by nie puścił takiego auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Maj 2010, 09:25

powiem tyle ;] nie ma takiej opcji za sam silnik dasz dwa razy tyle by najmniej tak mi wiadomo...ma jakies dodatkowe oznaczenia w przypadku technica?? bo tam wpomniales ze zapieral sie o stylu sportowym
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

09 Maj 2010, 09:56

Pierwsza sprawa to wsadź tu jakieś zdjęcie tego auta, druga sprawa to niech ci poda moc i pojemność silnika i wszystko będzie wiadomo, w dowodzie przecież jest czarno na białym. Silnik M3 w BMW e30 ma pojemność 2.3 litra, i były wersje od 195 do 238 koni bodajże. Jeżeli to jest M3, a w silniku coś stuka, np. panewka, to szykuj się na kapitalkę, po rozebraniu silnika na pewno więcej rzeczy będzie nadawało się do wymiany a przy tym silniku koszta będą dosyć spore. Jeśli to jest M-Technik, czyli wszelkie dodatki stylizacyjne z M3, jak progi,zderzaki, koła, zawieszenie, kierownica itp itd, a silnik będzie jakiś zacny, np 2.5 litra, to bierz, najwyżej zmienisz silnik bądź go wyremontujesz, tu będzie o wile taniej niż w M3. Ciężko cokolwiek powiedzieć nie widząc auta.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

09 Maj 2010, 09:57

Wersje M-Technic mają tylko dodatki wizualne typu dokładki zderzaków, kierownice, progi a silnik jest zwykły bez żadnych modyfikacji, jedynie zawieszenie M-technic jest minimalnie obniżone.
Pokaż te fotki zanim je kupisz, bo moim zdaniem to facet ewidentnie chce Cie zrobić w konia. W ogóle jak ty kupujesz auto nie spytałeś się nawet jaką ma pojemność silnik? Według mnie to nawet nie jest M-technic sprzedawca wyczuł że nie masz w ogóle pojęcia o BMW to wciska ci bajki najpierw M3, potem M-technic za 900 zł a jak pisałem kompletny oryginalny pakiet M-technic można spokojnie sprzedać za 1500-2000zł więc czemu ten facet tego nie zrobi?
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

09 Maj 2010, 10:00

A co do tego znaczka "M" na tylnej klapie o którym pisałeś :lol: To Ty nie wiesz że w Polsce jeździ więcej M-powerek niż wyprodukowano? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 1.8 VVT-i Hybrid - test spalania
    To jeden z powodów, dla których najnowsza, 12. już generacja Toyoty Corolli szturmem zdobyła rynek kompaktowych samochodów, obejmując pozycję lidera w swoim segmencie. Wersja z hybrydowym napędem 1.8 ...
    Światowy rekord SKODY Citigo CNG!
    SKODA Citigo CNG pokazała swoją klasę rekordowym osiągnięciem. Gerhard Plattner, mistrz oszczędnej jazdy, przebył SKODĄ na gaz ziemny 2 619 kilometrów przez Europę. Na trasie z Wenecji we Włoszech, do szwedzkiego Sztokholmu, ...

09 Maj 2010, 10:05

chodzi mi o samochodzik a ni silnik ;]
chce wiedziec czy wersja s ''sport package''
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Maj 2010, 10:34

Kolego TOLEDO z tym znaczkiem "M" to nie chodziło mi o Twój poprzedni post, tylko o ten co autor tematu napisał wcześniej :grin: Ty masz oczywiście rację :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Maj 2010, 15:18

no gościu mi mówił ze to silnik 2.4 i ze to jest M ogólnie dość chodził bo jak sie nim gazowało to aż całą budą ruszało zdjęcia narazie nie mam jak zrobić podobno ma ponad 200 koni nie pamiętam dokładnie ile, i w ogóle facet nie wie co to internet i allegro wiec wiecie
krystian1332
Nowicjusz

09 Maj 2010, 17:00

Rzuć zdjęcia na forum i zajrzyj w dowód rejestracyjny - tam jest podana moc i pojemność pod literkami P.1 i P.2 (moc będzie podana w kW ale to łatwo przeliczyć na konie mechaniczne). Za 900zł cieżko kupić nawet podstawową wersję silnikową E30, a co dopiero M czy tam z pakietem stylistycznym upodobniającym ją do wersji M, moim zdaniem też facet robi cię w konia.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

09 Maj 2010, 17:12

Wrzuć fotki,wtedy będziemy wiedzieć dokładnie co to jest bo jak narazie to ja też twierze że gościu Cie w uja robi za przeproszeniem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Maj 2010, 18:59

od poczatku tez tak sie domyslalem hehe ;]
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Maj 2010, 19:25

Ok panowie tylko jak tam będę u niego porobię foty silnika całego auto i dowodu rejestracyjnego
krystian1332
Nowicjusz