BMW E30-silnik+głowica

16 Wrz 2009, 10:57

Witam!!!!
Mam problem z silnikiem swojego autka-BMW E30, rok 1990,95kw.
Silnik jest po kapitalnym remoncie+głowica. Samochód nie równo chodzi na wolnych obrotach, z rury wydechowej czuć benzynę. Samochód jest słaby. Zamontowałem głowice z 1982 roku. Ostatnio przeczytałem w internecie,że 1987 roku nastąpiła zmiana kanałów ssących z średnicy 32mm do 36,5mm.
Czy to ma jakiś związek z moim problemem???Odwiedziłem wiele serwisów i niestety nic nie stwiedzono.
Pozdrawiam.
Antoni1212
Nowicjusz

Miejscowość: Inowrocław
  • 16 Wrz 2009, 14:52

Moze nie pracuje na jeden cylinder stad brak mocy i zapach benzyny z wydechu.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

18 Wrz 2009, 21:36

Witam.jezeli masz zmniejszona srednice to wtedy silnik dostaje za malo powietrza i stad zapach benzyny,poprostu nie spala wszystkiego.masz komputer od nowszego typu ktory podaje wiehsza dawke paliwa niz ten stary.zazwyczaj sie zwieksza dolot powietrza a nie zmniejsza.oczywiscie jesli wszystko masz ustawione tak jak powinnobyc...
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sala koncertowa na czterech kołach
      Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...
      15 lat sukcesów Toyoty Prius
      15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...