BMW E30-silnik+głowica

16 Wrz 2009, 10:57

Witam!!!!
Mam problem z silnikiem swojego autka-BMW E30, rok 1990,95kw.
Silnik jest po kapitalnym remoncie+głowica. Samochód nie równo chodzi na wolnych obrotach, z rury wydechowej czuć benzynę. Samochód jest słaby. Zamontowałem głowice z 1982 roku. Ostatnio przeczytałem w internecie,że 1987 roku nastąpiła zmiana kanałów ssących z średnicy 32mm do 36,5mm.
Czy to ma jakiś związek z moim problemem???Odwiedziłem wiele serwisów i niestety nic nie stwiedzono.
Pozdrawiam.
Antoni1212
Nowicjusz

Miejscowość: Inowrocław
  • 16 Wrz 2009, 14:52

Moze nie pracuje na jeden cylinder stad brak mocy i zapach benzyny z wydechu.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

18 Wrz 2009, 21:36

Witam.jezeli masz zmniejszona srednice to wtedy silnik dostaje za malo powietrza i stad zapach benzyny,poprostu nie spala wszystkiego.masz komputer od nowszego typu ktory podaje wiehsza dawke paliwa niz ten stary.zazwyczaj sie zwieksza dolot powietrza a nie zmniejsza.oczywiscie jesli wszystko masz ustawione tak jak powinnobyc...
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne!
      Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...
      Mercedes C 63 AMG - nowe ekskluzywne wersje "Edition 507"
      Do rodziny modeli C 63 AMG dołączają ekskluzywne wersje "Edition 507" z jeszcze potężniejszym, 6,2-litrowym silnikiem AMG V8. Dodatkowe 37 kW (50 KM) winduje jego moc do 373 kW (507 KM) przy maksymalnym momencie obrotowym ...