Świece żarowe Focus - migajaca kontrolka

24 Mar 2009, 09:19

Witam...!!
Mam pewien problem z samochodem poniewaz w czasie jazdy zapala mi sie czasami kontrolka od swiecy zarowej i miga caly czas i silnik przestaje ciagnac ale nie gasnie, obroty spadaja do 1tys po dodaniu gazu zero reakcji!!Prosze o pomoc bo nie mma pojecia jaki jest tego powod! ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu przypadłość ustępuje.
bogdan
bogdan10.12
Nowicjusz

• 18 Wrz 2009, 21:51

bogdan10.12 napisał(a):Witam...!!
    Mam pewien problem z samochodem poniewaz w czasie jazdy zapala mi sie czasami kontrolka od swiecy zarowej i miga caly czas i silnik przestaje ciagnac ale nie gasnie, obroty spadaja do 1tys po dodaniu gazu zero reakcji!!Prosze o pomoc bo nie mma pojecia jaki jest tego powod! ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu przypadłość ustępuje.

Witaj kolego ! miałem ten sam problem : masz zużyty pedał gazu;wycierają się ścieżki w potencjometrze.Ratuje cię tylko wymiana pedału gazu.
    keszel68
    keszel68
    Nowicjusz

Miejscowość: tomaszów lubelski
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
      Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...