BMW E34 525i czy warto kupić?

01 Sie 2010, 11:18

Witam chciałbym prosić o radę w sprawie Bmw E34 525i bo zamierzam właśnie takie auto kupić. Chodzi mi dokładnie o żywotność silnika, spalanie oraz z którego rocznika najlepiej kupić. Jestem fanem tej marki więc co nieco wiem, ale chciałbym się dowiedzieć więcej.

Kwota jaką chcę wydać to do 8 tyś. zł.

Jak widzicie ten sinik z LPG???
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

01 Sie 2010, 18:15

Żywotność, hmm, nie przegrzejesz będziesz jeździł, prawidłowo eksploatowany potrafi i milion km zrobić, ew. co może paść szybciej to łańcuch rozrządu i hydraulika. Spalanie, w mieście raczej 11.5 litra wzwyż, trasa na pewno da radę zejść poniżej 8 przy mocno ekonomicznej jeździe, jak dobra i dobrze założona sekwencja to nie powinno być problemów z gazem. Rozumiem, że celujesz w silnik M50 192km? W tym przypadku może coś kupisz do 8tys., ale raczej z początku produkcji, natomiast z motorem m20b25 170km dostaniesz już b. ładną sztukę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota RAV-4
    Kolejna generacja SUVa od Toyoty. W Europie będzie oferowany w podobnej gamie silnikowej co obecna, czyli 2,0 benzyna i 2,5 hybryda. Nie należy spodziewać się diesli z których Toyota się wycofuje. Wg mnie zmiany we ...
    Czym tak naprawdę jest tuning samochodów?
    Zakup nowego samochodu to dla wielu osób bez wątpienia ważne wydarzenie. Dla każdego oznacza ono jednak co innego. O ile dla większości z nas nowy samochód to po prostu środek transportu do pracy, sklepu czy ...