BMW e36 1.6 Prawie gaśnie podczas delikatnego dodawania gazu

27 Wrz 2016, 18:30

Witam, mam BMW e36 1.6 1997r Benzyna + LPG
Mam pewien problem otóz czasami jak odpale samochód popuszczam sprzęgło i lekko dodaje gazu samochód zaczyna tak jakby się dławić i prawie gaśnie. To samo sie dzieje jak trzymam sprzęgło i delikatnie wciskam gaz to samochód zachowuje się tak jakby miał zaraz zgasnąć. Ten problem raczej pojawia się i na benzynie i na gazie tak myślę choć nie zaobserwowałem dokładnie.
Dziś np od razu po odpaleniu było dobrze, przejechałem ok 200m chciałem zaparkować popuszczam sprzęgło gaz wciskam powoli znowu jakby gasnął (Aż ciężko było podjechać) :/ Gdy energicznie wcisne gaz do dechy nie czuć tak bardzo tego problemu.
Dodam że auto ma zaklejoną taśmą gumę tą przy której w e36 jest przepływomierz może to od tego ? :sly:
MaYor
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: BMW e36
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

28 Wrz 2016, 13:01

haloo ktoś coś ?? :? :|
MaYor
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: BMW e36
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1997

10 Paź 2016, 20:32

MaYor napisał(a):Dodam że auto ma zaklejoną taśmą gumę tą przy której w e36 jest przepływomierz może to od tego ?
Chodzi ci o dolot powietrza? Jeżeli tak jest to faktycznie samochód może mieć problem wyjść z niskich obrotów.

Udrożnij układ dolotowy i sprawdź na benzynie czy będzie ok. Jeżeli tak to później sprawdź na gazie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Toyota Auris III
    Toyota zaprezentowała nowego Aurisa. Z wyglądu wg mnie jest progres nie tylko w porównaniu z poprzednikiem ale też z poprzednikiem poprzednika Kolejnym znakiem czasu jest to, że nie będzie w ofercie diesli. Coraz więcej ...