BMW E36 1.8 + lpg m43 nierówna praca silnika

11 Paź 2010, 18:38

Stiger,przyczyn falowania obrotów może być dużo,zawsze jednak by nie błądzić, najlepiej podpiąć pod kompa!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Paź 2010, 12:50

Poszukaj w necie: nierówna praca silnika - na stronie o E36. I nie daj się naciągać mechanikom bo wymienią wszystko tylko nie to co trzeba a silnik nadal będzie drgać :)
aleksandra1986
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Paź 2010, 07:13

Witam. Byłem wczoraj u mechanika i okazało się, źe padła sonda lambda i regulator ciśnienia paliwa. Teraz jest o wiele lepiej.

[ Dodano: 17 Październik 2010, 21:37 ]
Problemy, problemami, a ja mam kolejne. Po naprawie wszystko fajnie, pięknie, ale gdy auto jest zimne gaśnie mi na gazie. Dopiero po jakiś 5km przejechaniu na benzynie i przełączeniu na lpg idzie równo. Czym może być to spowodowane? Wystarczy regulacja czy czeka mnie jakaś wymiana znowu? Wcześniej miałem passata też na lpg i tam po moze 500m max przełączał i szedł równo bez problemu. Wydaje mi się jednak, że te 5km to trochę dużo. Co jeszcze jest ważne. Jeśli po 500 metrach przełączę na gaz to autko jedzie normalnie, bez szarpania, ale na wolnych obrotach gaśnie. Myślałem, że na benzynie też tak będzie, ale na benzynie, czy ciepły czy zimny idzie tak samo.
stiger26
Nowicjusz

Miejscowość: opolskie
Prawo jazdy: 11 05 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Mercedes W211
Silnik: 2.2 CDI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Porsche 550 Spyder
    Tworząc Porsche 550 Spyder, projektanci niemieckiej marki nie zaprzątali sobie głowy wyglądem. Zadaniem tego niewielkiego auta było po prostu wygrywanie wyścigów. Pomóc w tym miał 1,5-litrowy bokser umieszczony ...