Bmw e36 318is m44

10 Sie 2010, 13:08

witam, odrazu napisze ze mam sprzeglo do wymiany bo mi sie slizga i wysoko bierze, ale jak rano gdzies jade i samochod stal cala noc to jak sie nie daje w dziure to jedzie normalnie ale jak pojezdze tak z 2h po miescie i ruszam to auto tak do 2tys obrotow wogole nie chce jechac na pierwszym i drugim biegu, tak jak bym mial z 10koni i dopiero po 2 tys przyspiesza chodz i potem juz nie ma takiej mocy, nieraz jak dlugo jezdze i ruszam z jedynki to jak rusze auto nie ma mocy i prawie stoi w miejscu a pedal mam w podlodze dopiero jak zlapie te 2tys to jedzie, mozliwe zeby to byla wina sprzegla ze sie nagrzalo? bo mi sie wydaje ze to moze byc cos innego i nie wiem co, onstatnio wymienilem swiece na ngk a wczesniej mialem takie same, tylko mechanik odwrotnie za pierwszym razem podlaczyl kable i zatelepalo calym autem ale potem podlaczyl dobrze i mam wrazenie ze po tamtym cos sie jebie :no: musze wymienic jeszcze kable bo cos dalej nie rowno pracuje nie mocno ale nie rowno ale obroty niby trzyma w miejscu

na prawie zimnym silniku po nocy nawet jak daje w dziure to dobrze sie zwija a po dluzszej jezdzie jest padlina

pytalem sie juz mechanikow ale to tacy profesjonalisci ze nikt nie wie jaka moze byc tego przyczyna
zoth
Nowicjusz

Miejscowość: chełm

13 Sie 2010, 10:43

na Twoim miejscy to najpierw wymieniłbym sprzęgło... a potem sprawdził czy wszystko chodzi dobrze. i omijałbym szerokim łukiem mechanika, który źle podłączył kable WN.... sick ...
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

14 Sie 2010, 10:04

masy racje adam, ten mechanik to jakas patologia, nom i chyba tak zrobie, dzieki za rade pozdro
zoth
Nowicjusz

Miejscowość: chełm

25 Sie 2010, 20:02

Mam pytanie. Ile pali takie auto?
waldemar44
Nowicjusz

Miejscowość: Wojnarowice

25 Sie 2010, 20:06

waldemar44 napisał(a):Mam pytanie. Ile pali takie auto?

Kompletne OT ale zobacz sobie: Spalanie BMW E36 318i M44

Pozdrawiam
pawel30
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo - samochód do miasta
    Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...